Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

In deze nieuwsbrief lees je meer over wat de subsidie ''NL Leert Door'' voor jou kan betekenen, hoe je op jouw favoriete Star kan stemmen, over de ontwikkelingen in het domein zorg en welzijn en meer!

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Binge-Leren binnen een blended Netflix-Model
(Bijna) kosteloze scholing met subsidie NL Leert Door
De finalisten van de STAR Awards 2021 zijn bekend!
Inspiratiekaart toont kansrijke overstapberoepen
Ontwikkelingen en updates in domein zorg en welzijn
Mbo-certificaat versterkt je kansen op de arbeidsmarkt
Online voorbereiding op je Marcom A certificaat
Binge-Leren binnen een blended Netflix-Model
Delen:  

Voor Jacob Douwe Egberts (JDE) ontwikkelden het Friesland College en ROC Friese Poort een bijscholingsomgeving gebaseerd op het ‘Netflix-model’. Uitgangspunt van de bijscholingsomgeving is het gecertificeerde keuzedeel ‘productietechniek’. Net als bij Netflix kan de student stoppen na één onderdeel of extra modules aanklikken. Smaakt het naar meer, dan behoort binge-leren tot de mogelijkheden. Het keuzedeel komt beschikbaar voor medewerkers van JDE die op zoek zijn naar extra kennis of verdieping binnen dit vakgebied. Zij kunnen kiezen uit een menu met alle onderdelen waaruit de module is opgebouwd. Lees hier het hele nieuwsbericht. 

Ook voor medewerkers van andere bedrijven is dit een interessant keuzedeel om te volgen. Neem voor meer informatie, contact op met Jacob de Vries via 06 21 59 78 42.

(Bijna) kosteloze scholing met subsidie NL Leert Door
Delen:  

Om ervoor te zorgen dat tijdens en na de corona-crisis zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven, stelt de overheid geld beschikbaar met de subsidieregeling “NL Leert Door”. Deze regeling zorgt ervoor dat jij of je medewerker (veelal) gebruik kan maken van kosteloze scholing*! Bekijk jouw mogelijkheden via het unieke scholingsaanbod van de vijf noordelijke ROC's, onder de noemer het Noorden Leert Door. De ROC’s bieden nu samen meer dan 40 relatief korte en praktische opleidingstrajecten met erkend mbo-certificaat aan voor 750 deelnemers. 

Check snel welke cursussen ROC Friese Poort via deze subsidie aanbiedt, want VOL = VOL.
*In sommige gevallen wordt er wel een bijdrage gevraagd van de werkgever.

De finalisten van de STAR Awards 2021 zijn bekend!
Delen:  

STAR Awards is de verkiezing waarbij uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven van ROC Friese Poort in de schijnwerpers worden gezet. De finalisten zijn bekend, bekijk ze via de categorieën en stem hier op jouw favoriet!

  • Beste BPV-Bedrijf van het jaar 
  • Beste Project van het jaar
  • Beste Docent van het jaar 
  • Beste ambassadeur van het jaar
Inspiratiekaart toont kansrijke overstapberoepen
Delen:  

Overweeg je over te stappen naar een ander beroep, maar wil je een beter beeld bij wat voor jou een logische overstap is? Check dan de inspiratiekaart. Denk bijvoorbeeld aan de overstap van fitnesstrainer naar handhaver/BOA of van een baan in de horeca naar verzorgende IG.

Ontwikkelingen en updates in domein zorg en welzijn
Delen:  
Doorstroomtraject naar verpleegkundige (topopleiding)

Ben je in het bezit van een mbo-diploma Verzorgende IG of Maatschappelijke zorg (niveau 4) en wil je je omscholen tot verpleegkundige? Speciaal voor jou hebben we twee verschillende doorstroomtrajecten om je mbo-diploma verpleegkundige niveau 4 in 3 jaar te behalen. Benieuwd? Meld je dan aan voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.
  • Traject voor Verzorgende IG, start april 2021 in Sneek en mei 2021 in Drachten.
  • Traject voor Maatschappelijk verzorgende start september 2021 in Sneek. 
Antonius Zorggroep en Patyna: leren doe je samen

Om ook in de toekomst goede én voldoende zorg te kunnen blijven bieden, hebben Thuiszorg Zuidwest Friesland (onderdeel van de Antonius Zorggroep) en Patyna de handen ineengeslagen. Samen met ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs ontwikkelden zij een opleidingstraject waarin 24 nieuwe medewerkers worden opgeleid tot verzorgende IG (mbo-niveau 3). De medewerkers krijgen dankzij deze opleiding nieuw toekomstperspectief als verzorgende IG met een intentie tot een vast contract. Daarnaast versterken Patyna en Thuiszorg Zuidwest Friesland zich met broodnodige professionals. De grootste winnaar is de cliënt in deze regio, die ook in de toekomst verzekerd is van goede zorg in en dichtbij huis. 

Ontdek de zorg week 22 t/m 27 maart 

Heb jij altijd al in zorg en welzijn willen werken? Maak kennis met zorg en welzijn van 22 tot en met 27 maart 2021. Er zijn volop kansen denk aan de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en welzijnswerk. De Ontdekdezorg week biedt jou de mogelijkheid om kennis te maken met leren en werken in zorg en welzijn. Klik hier voor meer informatie.  
Oproep extra handen voor de zorg

Volg je momenteel een opleiding in zorg of welzijn of heb je deze al afgerond? Jouw hulp is hard nodig. Wil jij ook je kennis die je nu al hebt inzetten om de druk op de zorg te verminderen? Meld je dan nu aan bij het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg. Met dit initiatief wordt de vraag van zorgorganisaties en het aanbod van extra hulp met elkaar verbonden. Op basis van jouw kennis en beschikbare uren wordt passend werk voor je gezocht.
Mbo-certificaat versterkt je kansen op de arbeidsmarkt
Delen:  

Het mbo biedt je volop mogelijkheden voor een leven lang ontwikkelen. Zo kun je als werkende of werkzoekende met een mbo-certificaat je positie op de arbeidsmarkt versterken. Je volgt daarvoor een deel van een mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt. Je wordt beloond met een wettelijk erkend mbo-certificaat, dat bovendien een basis geeft om verder door te leren. In het nieuwe steun- en herstelpakket is er ook geld vrijgemaakt voor mbo-certificaten, want leren stopt niet na het behalen van een diploma. 

Online voorbereiding op je Marcom A certificaat
Delen:  

Ben je nog niet in het bezit van het certificaat voor Maritieme Radiocommunicatie voor gebruik van frequentieruimte op zee? Meld je dan nu aan voor de online cursus Marcom A. In de online cursus ga je in je eigen tijd circa 20 á 30 uur aan de slag via online zelfstudie. Na het voltooien van de zelfstudie krijg je praktijk- (operationele vaardigheden) en examentraining. Deze praktijktraining en het landelijk examen van Agentschap Telecom worden in 3 dagen verzorgd op ROC Friese Poort, vestiging Urk.

Meld je nu aan en maak het examen in week 14 of week 19.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer