Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over financiële ondersteuning voor leerbedrijven en maak je kennis met onze nieuwe directeur.

Dit was de laatste nieuwsbrief voor de zomer. Je kunt ons ook tijdens de schoolvakanties gewoon bereiken.

Een fijne zomer(vakantie) gewenst!

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Financiële ondersteuning stages en leerbanen
Benoeming Saskia Visser directeur Bedrijfsopleidingen
1,5 miljoen voor Maritieme Campus Urk
Nieuw: Juridisch-administratief dienstverlener
Als zij-instromer het onderwijs in
Gratis geld bestaat niet
Start jij binnenkort met een cursus?
Aan de slag als coördinator beveiliger?
Bijscholing groep Coloriet naar Helpende Plus
Elkaar versterken in de regio
Financiële ondersteuning stages en leerbanen
Delen:  

Heeft jouw organisatie een stage- of leer/werkplek? Je kunt nu als leerbedrijf financiële ondersteuning krijgen in verband met het dreigende tekort aan leerbanen en stages. Je draagt zo bij aan directe en duurzame inzetbaarheid van werkenden en werkzoekenden. Juist nu de werkloosheid door de crisis oploopt. Lees meer over deze regelingen.

Benoeming Saskia Visser directeur Bedrijfsopleidingen
Delen:  

ROC Friese Poort heeft Saskia Visser (48) uit Sauwerd benoemd als directeur Bedrijfsopleidingen. Saskia, nu nog manager sales, start met ingang van het nieuwe schooljaar als directeur. Ze volgt Paul Molenaar op, die met pensioen gaat. Saskia heeft een duidelijke visie op het volwassenenonderwijs, die de regionale opdracht voor ‘Een Leven Lang Ontwikkelen’ samen met het ROC uitstekend invulling kan geven. Haar motto is: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Lees meer over Saskia en haar benoeming.

1,5 miljoen voor Maritieme Campus Urk
Delen:  

ROC Friese Poort en het Berechja College ontwikkelen een Maritieme Campus op Urk en ontvangen hiervoor een subsidie vanuit de Regio Deal Noordelijk Flevoland van anderhalf miljoen euro. Het is een volwaardig opleidingscentrum met een totaalaanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Daarnaast is het ook een kenniscentrum voor de maritieme sector in het algemeen en de visserij in het bijzonder. Lees meer over de Maritieme Campus.

Nieuw: Juridisch-administratief dienstverlener
Delen:  

Wil je meer weten over de Nederlandse wet- en regelgeving in diverse rechtsgebieden? En wil je met deze kennis collega's ondersteunen? Dan is onze nieuwe mbo-opleiding Juridisch-administratief dienstverlener echt iets voor jou. Na de opleiding hou je je bijvoorbeeld bezig met beoordelen of iemand recht heeft op een uitkering of een vergunning. Of je helpt mee een proces bij de rechter voor te bereiden. Als het met wet- en regelgeving te maken heeft, weet jij het als juridisch-administratief dienstverlener uit te zoeken. Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Als zij-instromer het onderwijs in
Delen:  

Twaalf jaar geleden trok Djoke Rispens, docent ROC Friese Poort, de stoute schoenen aan. Zij combineerde haar baan bij een verzekeraar met lesgeven bij ROC Friese Poort. "Ik geef geen les wanneer ik zelf niet met de billen bloot ben geweest": zegt Djoke. In 2009 haalde zij als zij-instromer haar onderwijsbevoegdheid en maakte de volledige overstap naar het onderwijs. Zij bereidt je bijvoorbeeld voor op het WFT-examen (Inleiding Financiële Dienstverlening). Lees haar hele verhaal!

Gratis geld bestaat niet
Delen:  

"Tijdens de quarantaine lekker bijverdienen? Veilig snel en super eenvoudig. Weet u al hoe het werkt?!" Trap er niet in! Met zulke Instagram-advertenties zijn tientallen mensen via crypto mining opgelicht. Practoraat Digitale Weerbaarheid legt uit.

Start jij binnenkort met een cursus?
Delen:  
Cursus/keuzedeel duur kosten startdatum   locatie
Medisch secretaresse   20 weken € 1.130,00 9-9-2020   Sneek
Marcom A 5 dagen € 978,00 week 37   Urk
VCA 1 dag € 250,00 / € 275,00 16-9-2020   Urk
3D meettechniek 5 dagen € 1.900,00 elk moment   Drachten
Regeltechniek Elektro 10 weken € 795,00 elk moment   Emmeloord + Sneek
Aan de slag als coördinator beveiliger?
Delen:  

Wil jij versneld de branche erkende SVPB- én 2 mbo-diploma's behalen? Start dan in september in Leeuwarden met het voorschakeltraject Beveiliger mbo 2 & Coördinator beveiliging mbo 3. In slechts 10 weken behaal je het mbo-diploma niveau 2 en stroomt dan al door naar niveau 3. Ondanks Corona, gaat deze opleiding online gewoon door! Meld je aan voor een digitaal intakegesprek.

Bijscholing groep Coloriet naar Helpende Plus
Delen:  

Coloriet en ROC Friese Poort scholen Helpenden Zorg & Welzijn bij tot Helpende Plus. Ben jij ook Helpende en wil je breder ingezet worden en daarmee van nog meer betekenis zijn is de zorg? Dan is de cursus Helpende plus echt iets voor jou. Dit is een keuzedeel waarmee je een wettelijk erkend mbo-certificaat ontvangt.

Elkaar versterken in de regio
Delen:  

Hanny Mutsaers (docent economie en coaching jong ondernemers) en Harry Bosscher (opleidingsadviseur en docent techniek) zijn namens ROC Friese Poort op pad om het volwassenenaanbod opleidingen en cursussen onder de aandacht te brengen bij het bedrijfsleven in de Noordoostpolder en op Urk. Heeft jouw organisatie een specifieke scholingsvraag? Dan ontwikkelen wij een passend aanbod. Hanny Mutsaers: “Laten we trots en zuinig zijn op alle kwaliteiten die onze regio te bieden heeft en elkaar in de regio daarom vooral versterken. Ondernemers, onderwijs en overheid kunnen vaker de handen ineen slaan, om hierdoor onze regio nog beter op de kaart te zetten!”. Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie over de scholingsmogelijkheden (en maatwerk) voor jouw organisatie.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer