Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

24 september workshop Een Leven Lang Ontwikkelen
25 september Banenpoort - de weg naar werk!
Nieuwe keuzedelen in ons scholingsaanbod
Noordelijke onderwijsinstellingen bieden samen het programma Cybersafety
43 Duitse studenten geslaagd voor snelcursus Nederlands
Wil jij je omscholen? Start in januari met een mbo-opleiding
Aan de slag in de Horeca?
Toekomst in de maakindustrie
Instroom oktober november
Afstandsonderwijs kost bloed, zweet en tranen
24 september workshop Een Leven Lang Ontwikkelen
Delen:  

In het kader van het Festival van het Leren organiseren wij op 24 september de workshop "Een Leven Lang Ontwikkelen" in Leeuwarden. Wij nemen je mee in de toekomst van een Leven Lang Ontwikkelen. Wat betekent dit nu eigenlijk voor jou? Hoe ziet het mbo-onderwijs voor volwassenen er anno 2019 uit? Wat zijn 21ste-eeuwse vaardigheden en wat kan ik daarmee? Je krijgt antwoord op deze vragen en concrete handvatten om jezelf een leven lang te blijven ontwikkelen. Meld je nu aan of volg de workshop tijdens het banenevent Banenpoort.

25 september Banenpoort - de weg naar werk!
Delen:  

Op woensdag 25 september opent ROC Friese Poort in Emmeloord van 16.00 uur tot 20.00 uur haar deuren voor het banenevent Banenpoort - op weg naar werk! Alle inwoners van de Noordoostpolder en Urk krijgen de kans om meer dan 50 potentiële werkgevers te ontmoeten. Jong en oud, mèt of zonder baan: iedereen is welkom! Laat een profielfoto maken voor je cv en LinkedIn (kappers en visagistes checken je haar en make-up), laat je cv checken en volg de workshop Een Leven Lang Ontwikkelen

Nieuwe keuzedelen in ons scholingsaanbod
Delen:  

Een keuzedeel is een arbeidsmarkt relevante scholing, waarvan enkele afgesloten worden met een wettelijk erkend mbo-certificaat. Nieuw in ons aanbod:

Noordelijke onderwijsinstellingen bieden samen het programma Cybersafety
Delen:  

Piek in cybercrime nog niet voorbij
Het aantal gevallen van cybercrime groeit en cyber awareness blijft voor organisaties een actueel onderwerp. Om medewerkers bewust te maken van Cybersafety heeft ROC Friese Poort in samenwerking met IT Academy Noord-Nederland - onderdeel van Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden een interactieve opleiding ontwikkeld. De opleiding Awareness Cybersafety en Cybersecurity is ontwikkeld voor organisaties in Noord-Nederland. Bijzonder aan deze opleiding is, dat deze is ontstaan door samenwerking tussen de noordelijke onderwijsinstellingen (mbo en hbo). Het programma zorgt voor digitaal bewustzijn en digitale weerbaarheid bij medewerkers van organisaties. Lees meer

43 Duitse studenten geslaagd voor snelcursus Nederlands
Delen:  

Ook dit jaar volgden Duitse studenten tijdens de zomervakantie een 4 weekse snelcursus Nederlands ter voorbereiding op hun hbo-opleiding bij NHL Stenden of Van Hall Larenstein. We kijken terug op 4 zeer succesvolle weken. Alle 43 deelnemers zijn geslaagd. Het is altijd hard werken voor de deelnemers en docenten. Het is niet eenvoudig om in een korte tijd de Nederlandse taal te leren op B2 niveau. Door het strakke programma en de ervaring van de docenten, Ger Jorna, Geertje ten Hoope en Hein Vruggink, is de snelcursus elk jaar weer een succes.


Wil jij je omscholen? Start in januari met een mbo-opleiding
Delen:  


Aan de slag in de Horeca?
Delen:  

Gebrek aan personeel in de horeca is al jaren een probleem. Volop kansen voor jou dus als je je wilt omscholen. Wil jij graag in de horeca aan de slag, maar heb je nog geen ervaring? Volg dan de training Horeca basisvaardigheden. In één dag leer je communiceren met de gasten, draagtechnieken, bier tappen en doe je basiskennis op van de verschillende wijnen. Of wil je aan de slag als kok? Schrijf je nu in en haal in 25 weken het branche erkende SVH-diploma Basiskok of Zelfstandig werkend kok.

Toekomst in de maakindustrie
Delen:  

Na een geslaagde pilot start op 17 september een nieuwe groep aan het project Toekomst in de Maakindustrie. Wij leiden mensen uit de bijstand of WW op voor een baan in de maakindustrie. Ook zorgen wij ervoor dat de kandidaten een passende functiegerichte opleiding aangeboden krijgen, zodat ze direct in het bedrijf inzetbaar worden. Het project is een initiatief van UWV, WerkCorporatie, OBM Oost BV, TOF - Techniek Opleidingen Flevoland en Gemeente Noordoostpolder. Het doel van het project is om een betere aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt te realiseren.

Instroom oktober november
Delen:  

Start binnenkort met:

Afstandsonderwijs kost bloed, zweet en tranen
Delen:  

De Urker visserijschool ROC Friese Poort start na de zomer met een BBL-opleiding SW5+. De plus betekent dat het een opleiding Beroeps Begeleidend Leren inclusief vaarbevoegdheid is. Jacob Bakker (42) wil die opleiding voor stuurman-scheepswerktuigkundige/visserijofficier van harte promoten. Zelf haalde hij deze maand - ,,met bloed, zweet en tranen’’ – zijn SW5-diploma via de zogenaamde derde leerweg, het afstandsonderwijs voor volwassenen. Lees verder
Bron: VisserijnieuwsHomepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer