Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Kom vrijdag of zaterdag naar onze Open Dagen
Nieuwe 5-assige freesmachine met Heidenhain besturing
Veteranen helpen nieuwe Nederlanders inburgeren
Nieuw in ons scholingsaanbod voor volwassenen
Patyna leidt intern mensen op voor de zorg
31 januari DuurzaamDoen Lunchlezing
12 en 19 februari cursus Opspantechniek in Drachten
Actueel overzicht subsidies en fiscale voordelen
Ga veilig met je wachtwoorden om!
Kom vrijdag of zaterdag naar onze Open Dagen
Delen:  

Ben je 21 jaar of ouder en wil jij een (mbo-)opleiding volgen? Omdat je bijvoorbeeld na je vooropleiding bent gaan werken en nu alsnog een opleiding wilt volgen. Of wil je nu de opleiding afmaken die je ooit bent begonnen? Bij ROC Friese Poort kun je als volwassene opleidingen, trainingen en cursussen volgen. Je kunt kiezen voor een mbo-opleiding, een branche-erkende opleiding, een cursus, training of voor een traject op maat. Wij informeren je graag tijdens onze Open Dagen. Onze vestigingen in Drachten, Leeuwarden en Sneek zijn geopend op vrijdag 19 januari van 14.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 20 januari van 9.30 uur tot 13.00 uur. Verder ben je vrijdags welkom op onze vestiging in Emmeloord en op zaterdag in onze vestiging op Urk.

Nieuwe 5-assige freesmachine met Heidenhain besturing
Delen:  

In december 2017 is bij ROC Friese Poort Drachten een nieuwe 5-assige Freesmachine met Heidenhain besturing geplaatst om de studenten nog beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven optimaler te kunnen bedienen.

Veteranen helpen nieuwe Nederlanders inburgeren
Delen:  

Lezen, schrijven, luisteren en spreken is voor inburgeraars die de Nederlandse taal willen leren vaak moeilijk. Daardoor lopen ze dagelijks tegen allerlei praktische problemen aan. Door het wegnemen van de drempel om daadwerkelijk in het Nederlands te gaan spreken, leert de inburgeraar zich makkelijker te redden in dagelijkse situaties. Met deze spreekvaardigheid als uitgangspunt is ROC Friese Poort in Emmeloord in samenwerking met de Nederlandse Officieren Vereniging een succesvolle pilot gestart door de inzet van veteranen bij de reguliere inburgeringslessen. Ook in Leeuwarden zal dit project verder uitgerold worden. Lees meer.

Ben of ken jij een veteraan die zijn/haar ervaring in wil zetten om inburgeraars te helpen integreren? Neem dan contact op met een van de contactpersonen.

Nieuw in ons scholingsaanbod voor volwassenen
Delen:  


Patyna leidt intern mensen op voor de zorg
Delen:  

Zorgorganisatie Patyna is op 16 januari 2018 met een bijzonder opleidingstraject begonnen. Twintig nieuwe medewerkers krijgen een interne opleiding, zodat ze daarna in de zorg aan de slag kunnen. Het gaat om mensen met een uitkering, sommigen zijn hier als vluchteling gekomen. De deelnemers worden gekoppeld aan begeleiders met ervaring, die hen elke dag het vak bijbrengen. Het project is een samenwerking tussen Patyna en ROC Friese Poort. De gemeentelijke welzijnsorganisatie Pastiel steunt beide partijen. Lees meer 31 januari DuurzaamDoen Lunchlezing
Delen:  

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Uneto-VNI, Kenteq en OTIB organiseren een Duurzaam Doen Lunchlezing over de vraag of energieneutraal bouwen een misleidende term is en in de praktijk soms op de rand van bedrog. De lezing vindt plaats op woensdag 31 januari 2018 van 12.15 uur tot 13.30 uur aan de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden.
Inloop met een broodje vanaf 11.45 uur. Meer informatie en aanmelden.

 

12 en 19 februari cursus Opspantechniek in Drachten
Delen:  

Schrijf je nu in voor de cursus Opspantechniek op maandag 12 en 19 februari 2018. De cursus is een module binnen de mbo-opleiding Verspaningstechnoloog niveau 4 en wordt in samenwerking met Schunk aangeboden. Op 12 februari komen het spannen van werkstukken, kiezen van een opspanning, universele spanmiddelen voor roterende werkstukken en product gebonden spanmiddelen aan bod. En op 19 februari worden het kiezen van de optimale spanmethode, bijzondere maatregelen en voorzieningen, universele spanmiddelen voor stationaire werkstukken en modulaire spanmiddelen voor stationaire/roterende werkstukken behandeld. Lees meer.

Actueel overzicht subsidies en fiscale voordelen
Delen:  

Brancheverenigingen en de overheid bieden diverse mogelijkheden om subsidies te ontvangen op het gebied van scholing van werknemers en studenten in uw organisatie. Geschoolde werknemers zijn goed voor je organisatie. Wij hebben alle actuele subsidies en fiscale voordelen voor scholing samengevat in een overzicht. De regelingen zijn uitgewerkt per doelgroep, periode, voordeel en een link naar meer informatie. Wil je meer informatie en advies over deze voordelen? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs

Ga veilig met je wachtwoorden om!
Delen:  

Gebruik sterke wachtwoorden en gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Gebruikersnamen en wachtwoorden worden regelmatig bij grote online dienstverleners gestolen. Bekende voorbeelden hiervan zijn Linked-in en Dropbox. Gebruikersnamen en wachtwoorden komen hierdoor op straat te liggen. Gebruik je hetzelfde (gestolen) wachtwoord voor meerdere accounts? Dan ben je kwetsbaar. Lees meer!

Dit is de eerste van de acht vuistregels die worden behandeld in de workshop Cyber Aware @Work voor medewerkers. Aan de hand van deze vuistregels worden medewerkers in deze workshop meegenomen in de herkenning van digitale dreigingen en met welke maatregelen je dit kunt minimaliseren. Neem voor meer informatie en een offerte contact op met Riemie Zuiderveld, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (058) 233 99 66 of e-mail r.zuiderveld@friesepoort.com.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer