Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Wil je werken en leren in de metaal?
Subsidie voor werkgevers voor scholing in zorg en welzijn
Wat wordt jouw volgende stap?
Technische studies bieden snel een baan
OOM: Blijf bijscholen!
Tekort aan technici brengt energiedoelstellingen in gevaar
Top-opleidingen ROC Friese Poort in keuzegids MBO 2018
Op maat gemaakte training voor Friesland Campina
Budget scholingsvoucher langdurige zorg bijna op
Gratis loopbaanadvies voor werknemers van 45 jaar en ouder


Wil je werken en leren in de metaal?
Delen:  

Grote kans dat je gelijk start met een baan! In de meeste gevallen betaalt je werkgever ook nog eens jouw opleiding. De vraag naar technische werken-leren studenten vanuit het werkveld is momenteel enorm. Volop kansen voor jou dus! Wij krijgen zeer regelmatig de vraag van bedrijven of we nog studenten hebben die via een werken-leren traject willen starten met een volwassenenopleiding. Is een technische opleiding in de metaal iets voor jou? Schrijf je nu in voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek voor één van onze BBL-opleidingen.

Subsidie voor werkgevers voor scholing in zorg en welzijn
Delen:  

In de periode van 2017-2021 komt er in verschillende tijdvakken (tranches) subsidie beschikbaar voor werkgevers in zorg en welzijn, gericht op scholing van medewerkers. Opleidingsprojecten moeten gericht zijn op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde medewerkers en omscholing binnen de organisatie via gekwalificeerde scholing. In totaal heeft het ministerie van VWS € 320 miljoen gereserveerd, waarvan het grootste deel (€ 260 mln) is geoormerkt voor de verpleeghuissector. De rest van de middelen (in totaal € 60 mln) is voor de overige sectoren in zorg en welzijn. Lees meer.

Hoe kan uw organisatie dankzij deze beschikbare middelen op korte termijn een impuls geven aan opleidingsprojecten die gericht zijn op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde medewerkers en omscholing binnen de organisatie via gekwalificeerde scholing? Wij adviseren u graag. Neem hiervoor contact met op Vera van der Boom, via telefoonnummer (06) 2700 2001 of e-mail v.vdboom@friesepoort.com.

Wat wordt jouw volgende stap?
Delen:  

Ben je 21 jaar of ouder en wil jij een (mbo-)opleiding volgen? Bijvoorbeeld omdat je na je vooropleiding bent gaan werken en nu alsnog een opleiding wilt volgen. Of wil je nu de opleiding afmaken die je ooit bent begonnen? We geven hier tijdens onze Open Dagen graag meer informatie over. Bij ROC Friese Poort kun je als volwassene opleidingen, trainingen en cursussen volgen. Je kunt kiezen voor een mbo-opleiding, een branche-erkende opleiding, een cursus, training of voor een traject op maat. Onze vestigingen in Drachten, Leeuwarden en Sneek zijn geopend op vrijdag 19 januari van 14.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 20 januari van 9.30 uur tot 13.00 uur. Verder ben je vrijdags welkom op onze vestiging in Emmeloord en op zaterdag in onze vestiging op Urk.


Technische studies bieden snel een baan
Delen:  

De mbo-opleiding procestechniek biedt de meeste kansen op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek van het UWV blijkt dat van de afgestudeerden van die opleiding de afgelopen vijf jaar iedereen een baan vond en vrijwel altijd in de eigen richting. Ook krijgen de procestechnici het hoogste salaris van alle mbo'ers. De opleidingen scheepvaart, operationele techniek en mechatronica doen het eveneens goed. Lees meer. Bron: Telegraaf.nl 6-12-2017

OOM: Blijf bijscholen!
Delen:  

Opleidingsfonds OOM merkt dat er minder bijscholing plaatsvindt bij de aangesloten metaalbedrijven. Waarschijnlijk is dit een gevolg van de aantrekkende economie en het toenemende aantal orders. Maar ondanks de drukte adviseert OOM de metaalondernemers te blijven investeren in de opleiding van hun medewerkers. “De technologische ontwikkelingen gaan snel en het is belangrijk om ze op de voet te volgen.” Daarom geeft het opleidingsfonds drie tips om in drukke tijden toch te kunnen blijven bijscholen: on the job of incompany training, kennis delen en vraag om adviesBron: MetaalNieuws 6-12-2017.
Neem voor scholingsadvies contact op met Erik Overzet, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (06) 2159 7842 of e-mail e.overzet@friesepoort.com.

Tekort aan technici brengt energiedoelstellingen in gevaar
Delen:  

Het aantal vacatures voor technische banen blijft oplopen. En er wordt te weinig technisch personeel opgeleid om de plekken op te vullen. Dat zet de energietransitie onder druk, waarschuwen belangenverenigingen uit de sector. Lees meer. Bron: NOS.nl 4-12-2017

Top-opleidingen ROC Friese Poort in keuzegids MBO 2018
Delen:  

Vijftien opleidingen van ROC Friese Poort krijgen het predicaat 'Topopleiding 2018' in de Keuzegids Mbo 2018. In de algemene ranking is ROC Friese Poort gestegen van de 25e naar de 17e plek. De volgende mbo-opleidingen voor volwassenen mogen zich 'Topopleiding 2018' noemen:

Allround signmaker niveau 3 BBL
Signspecialist niveau 4 BBL
Bedrijfsadministrateur niveau 4 BBL / BOL
Financieel administratief medewerker niveau 3 BBL / BOL
Junior assistent-accountant niveau 4 BOL
Logistiek medewerker niveau 2 BBL / BOL
Logistiek teamleider niveau 3 BBL / BOL
Podium- en evenemententechnicus niveau 3 BOL 
Podium- en evenemententechnicus Licht niveau 4 BOL
Podium- en evenemententechninicus Geluid niveau 4 BOL
Op maat gemaakte training voor Friesland Campina
Delen:  

Begin november heeft ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen een op maat gemaakte training verzorgd aan het Witron team van FrieslandCampina. Tijdens deze training gaven de docenten van ROC Friese Poort instructies aan de storingsmonteurs van het Witron team. Ze kunnen nu de vier meest voorkomende kraanstoringen zelfstandig kunnen oplossen. Door het aanbieden van deze training hoopt FrieslandCampina door de kennisspreiding minder kwetsbaar te zijn en storingen sneller op te kunnen lossen. Informeer naar de scholingsmogelijkheden voor jouw organisatie! Neem contact op met onze opleidingsadviseur, Erik Overzet, via telefoonnummer (06) 2159 7842 of e-mail e.overzet@friesepoort.com.

Budget scholingsvoucher langdurige zorg bijna op
Delen:  

Sinds enkele weken is het aantal aanvragen dat UWV voor de scholingsvouchers voor werknemers uit de langdurige zorg ontvangt enorm gestegen. Met het einde van de regeling in zicht, wordt een aantal aanvragers mogelijk toch nog teleurgesteld wegens het einde van het budget. Alleen de aanvragen die uiterlijk op 31 december 2017 door UWV worden ontvangen, worden nog in behand​eling genomen. Voldoet een aanvrager aan de voorwaarden? Dan wordt de scholingsvoucher langdurige zorg toegekend, zolang er budget beschikbaar is. De scholingsvoucher langdurige zorg geldt nog voor de mbo-opleidingen Verpleegkunde niveau 4 BBL en Verzorgende IG niveau 3 BBL. 

Gratis loopbaanadvies voor werknemers van 45 jaar en ouder
Delen:  

Duizenden werkenden van 45 jaar en ouder kunnen nu een gesubsidieerd ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur. De subsidie hoort bij het actieplan Perspectief voor vijftigplussers van het ministerie van SZW. Het actieplan Perspectief voor vijftigplussers moet ouderenwerkloosheid tegengaan. Een uitwerking van één van de maatregelen uit het actieplan is de Tijdelijke subsidieregeling ontwikkeladvies vijfenveertigplussers, of kortweg: het Ontwikkeladvies. Het Ontwikkeladvies zorgt ervoor dat werkenden vanaf 45 jaar die actief zijn in een geselecteerde beroepsgroep (zoals secretarieel personeel, verkoopmedewerkers en schoonmakers), een loopbaanadviseur om een persoonlijk advies voor hun ontwikkeling kunnen vragen. De loopbaanadviseur kan daar vervolgens subsidie voor aanvragen. Lees verder. Bron: Rendement.nl 7-12-2017

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer