Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Eerste ROC gekwalificeerde scholing warmtepompen en zonne-energie
Tweede diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening
Maak je smartphone boefproof
Winnaars verloting cyber-enquête cyber-aware
13 maart informatieavond - ook voor volwassenen
Onderhoud duurzame technieken en luchtbehandeling
Bedrijfsmatig of commercieel vliegen met een drone
Aan de slag als assistent in de gezondheidszorg
Werken en een (voor jou betaalde) techniekopleiding volgen
Binnenkort van start
Eerste ROC gekwalificeerde scholing warmtepompen en zonne-energie
Delen:  

Mbo-studenten die bij ROC Friese Poort afstuderen in installatietechnische opleidingen met de onderdelen warmtepompen en zonne-energie, zijn klaargestoomd voor de landelijke examens in die onderdelen. Als de student ervoor kiest aparte branche-examens af te leggen zijn ze bij voldoende resultaat aantoonbaar vakbekwaam. De geaccrediteerde scholing in warmtepompen en zonne-energie is bij ROC Friese Poort te volgen in de dagopleiding voor jongeren en in de bijscholingscursussen. Zo is de scholing ook door een installateur te volgen, naast zijn baan. ROC Friese Poort speelt met de accreditaties in op vraag uit de markt naar landelijk erkende kwalificaties van scholingen. Lees meer


De accreditaties voor de onderdelen Warmtepompen en Zonne-energie zijn op 29-1-2018 door Wil van Ophem van KvINL officieel overhandigd aan Paul Molenaar, directeur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en andere betrokkenen.
Tweede diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening
Delen:  

BINNEN 1 JAAR DIPLOMA, WERKERVARING ÉN KANSEN OP DE ARBEIDSMARKT!

Op donderdag 8 februari 2018 namen 9 deelnemers van het Wijkleerteam hun mbo-diploma Dienstverlening niveau 2 van ROC Friese Poort in ontvangst in het gemeentehuis in Oosterwolde. De uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen de kans om zich, met behoud van uitkering, in te zetten voor de eigen samenleving, werkervaring op te doen én een volwassenenopleiding te volgen. Ze hebben in één jaar de mbo-opleiding Dienstverlening niveau 2 met succes afgerond en hebben in diverse wijken in Oosterwolde werkervaring opgedaan. Dankzij hun nieuwe vaardigheden én diploma hebben de deelnemers een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Lees meerMaak je smartphone boefproof
Delen:  

Voorkom dat persoonlijke en gevoelige informatie bij criminelen terecht komt als uw mobiele telefoon is gestolen. Het instellen van een pincode voor het ontgrendelen van uw telefoon is niet genoeg! De meeste smartphones hebben anti-diefstal functies zoals het via internet kunnen traceren van de smartphone, wissen van bestanden en de smartphone blokkeren. Met een aantal simpele instellingen is uw smartphone Boefproof. Lees meer

Dit is de tweede van de acht vuistregels die worden behandeld in de workshop Cyber Aware @Work voor medewerkers. Aan de hand van deze vuistregels worden medewerkers in deze workshop meegenomen in de herkenning van digitale dreigingen en met welke maatregelen je dit kunt minimaliseren. Neem voor meer informatie en een offerte contact op met Christa Visser, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (058) 233 99 66 of e-mail c.visser@friesepoort.com.

Winnaars verloting cyber-enquête cyber-aware
Delen:  

Op woensdag 17 januari zijn een aantal medewerkers van Thuiszorg het Friese LandNDC Mediagroep en Koninklijke Damstra Installatietechniek cyber-aware gemaakt met de workshop Cyber Aware @Work. Naar aanleiding van het invullen van onze cyber-enquête werden zij uitgeloot voor een gratis workshop.

13 maart informatieavond - ook voor volwassenen
Delen:  

Wil je graag een opleiding volgen, maar weet je nog niet precies welke? Wij informeren je graag over je scholingsmogelijkheden. Je kunt als volwassene bij ons terecht voor branche-erkende en mbo-opleidingen, cursussen en trainingen. Kom op dinsdag 13 maart 2018 tussen 19.00 uur en 21.00 uur naar onze informatieavond in Leeuwarden (Wilaarderburen 1), Drachten (Splitting 21-23) gebouw D of Sneek (Harste 4-6).

Onderhoud duurzame technieken en luchtbehandeling
Delen:  

Schrijf je nu in voor de module Onderhoud duurzame techniek en luchtbehandeling en start 2 mei in Leeuwarden. Deze module is een onderdeel van de mbo-opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties. Je leert duurzame technieken op het gebied van ventilatie, verwarming, drinkwater en elektriciteit onderhouden. Denk hierbij aan het controleren en onderhouden van zonnepanelen of onderhoud plegen aan een wtw-ventilatie unit. 

Bedrijfsmatig of commercieel vliegen met een drone
Delen:  

Je wilt professioneel met je drone vliegen. Om dit veilig en verantwoord te mogen doen heb je in Nederland een ROC-Light vergunning nodig. Schrijf je nu in voor de opleiding Drones ROC-Light basis op 8 en 9 maart in Sneek!

Aan de slag als assistent in de gezondheidszorg
Delen:  

Schrijf je nu in en start in september met een mbo-opleiding op niveau 4. Werken en een (voor jou betaalde) techniekopleiding volgen
Delen:  

De vraag naar technische werken-leren studenten (BBL-ers) vanuit het werkveld is momenteel enorm. Volop kansen voor jou dus! Wil jij werken en leren in de techniek? Grote kans dat je gelijk start met een baan. In de meeste gevallen betaalt je werkgever ook nog eens jouw (metaal)opleiding. Wij krijgen zeer regelmatig de vraag van bedrijven of we nog studenten hebben die via een werken-leren traject willen starten met een volwassenenopleiding. Is een technische opleiding iets voor jou? Schrijf je nu in voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek voor één van onze BBL-opleidingen.

Binnenkort van start
Delen:  
Drones ROC-Light basis 8-3-2018 Sneek
Medical Care STCW 12-3-2018 Urk
Radar Navigator Management Level 15-3-2018 Urk
Maatschappelijke zorg MBO 3 BBL 13-4-2018 Urk
Medewerker secretariaat en receptie MBO 2 BBL 13-4-2018 Leeuwarden
Commercieel medewerker MBO 3 BBL 13-4-2018 Leeuwarden
Junior accountmanager MBO 4 13-4-2018 Leeuwarden
Lassen (diverse disciplines en niveaus) op elk moment Drachten, Emmeloord of Leeuwarden
Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer