Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Cursus Helpende plus 29-10-2019 nog enkele plekken beschikbaar
Koksopleiding op Terschelling
Workshops voor restauratieprofessionals bevingsgebied
Stem op het ESF-project 'Kansen voor statushouders in Friesland'
10e Traject Vakmanoperator bij Philips
Schrijf je vandaag in en begin direct!
Leren in de praktijk als het op school niet lukt
71 Medewerkers Talant intern opgeleid Verzorgende IG
Smart, de toekomst is dichterbij dan je denkt
6 Medewerkers Aludon volgen cursus Verspanende technieken
Nieuw: Examentrainingen WFT Basis en WFT Zorg
Maak kennis met de warmtepomptechnologie
Regelingen en subsidies


Bezoek op 13 november onze Open Dag in Drachten, Emmeloord, Leeuwarden of Sneek. Wij gaan graag met je in gesprek over jouw wensen en scholingsmogelijkheden. Onze opleidingen en cursussen zijn vaak goed te combineren naast werk en/of gezin en sluiten goed aan op de arbeidsmarkt. Kom langs en maak werk van je passie!

Cursus Helpende plus 29-10-2019 nog enkele plekken beschikbaar
Delen:  

Heb jij het mbo-diploma Helpende zorg en welzijn niveau 2? En wil jij je (zonder stage) bekwamen in verzorgende vaardigheden die in het werkveld veel gevraagd worden? Dan is de cursus Helpende plus echt iets voor jou. Schrijf je snel in en start 29 oktober in Drachten, er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Koksopleiding op Terschelling
Delen:  

ROC Friese Poort, ’t Schylger Jouw en diverse horecaondernemers van Terschelling hebben de handen ineen geslagen om een koksopleiding op Terschelling te realiseren. Je kunt kiezen voor het opleidingstraject dat het beste bij jou past:

De opleidingen starten op 4 november bij 't Schylger Jouw in Midsland. Bezoek voor meer informatie de voorlichtingsbijeenkomst op 24 en 25 oktober van 10.00 uur tot 11.00 uur bij De Bras Wine & Dine op West-Terschelling!

Workshops voor restauratieprofessionals bevingsgebied
Delen:  

Per 5 november 2019 start er een tweede serie van 5 workshops voor restauratieprofessionals in het bevingsgebied. ROC Friese Poort ontwikkelde de workshops in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord, Coöperatie Restauratie Noord, ROP Noord-Nederland en het EPI-Kenniscentrum. Ze zijn deels op locatie in het Groninger bevingsgebied om de verschillende invalshoeken vanuit de praktijk zo goed mogelijk te laten zien. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met EPI Kenniscentrum.

Stem op het ESF-project 'Kansen voor statushouders in Friesland'
Delen:  

Het project Kansen voor statushouders in Friesland van Gemeente Leeuwarden en ROC Friese Poort is genomineerd voor een ESF-award! Statushouders die een opleiding volgen krijgen elke week extra begeleiding om meer te leren over de Nederlandse taal en cultuur (zie video). Stem voor 31 oktober op ons ESF-project!

10e Traject Vakmanoperator bij Philips
Delen:  

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen start voor de 10e keer bij Philips met het opleidingstraject Vakmanoperator. Tien operators volgen gedurende 3 maanden een maatwerkopleiding. De volgende modules worden o.a. behandeld: Meetvaardigheden, Algemene techniek/onderhoudstechniek, Storing zoeken, Pneumatiek / Hydrauliek, Communicatie en NEN 3140 / elektrisch schakelen. Heeft jouw organisatie ook behoefte aan een scholingstraject op maat? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs. We adviseren je organisatie ook over een effectieve inzet van subsidies en fiscale voordelen.

 

Schrijf je vandaag in en begin direct!
Delen:  
Schrijf je vandaag in en begin direct!
Modules Montage en Onderhoud
Leren in de praktijk als het op school niet lukt
Delen:  

Zonder een diploma ben je kwetsbaar op de arbeidsmarkt en vaker afhankelijk van een uitkering. Ongeveer een derde van de mensen met een WW-uitkering heeft geen diploma, bij mensen in de bijstand is dat meer dan 50%. Is het volgen van een gewone mbo-opleiding nog een brug te ver? Dan kun je deelnemen aan de Pilot Praktijkleren. Je volgt geen lessen en doet geen examen, maar je krijgt wel een mbo-praktijkverklaring wanneer je bepaalde opleidingsonderdelen beheerst. Zo kun jij aan bedrijven laten zien wat je kan.

71 Medewerkers Talant intern opgeleid Verzorgende IG
Delen:  

Maar liefst 71 agogisch geschoolde medewerkers van Talant worden momenteel bij ROC Friese Poort intern opgeleid tot Verzorgende IG. Hiermee wil Talant het zorgaanbod verder verbeteren. Naar verwachting behalen de deelnemers binnen 14 maanden hun mbo-diploma. In samenwerking met Talant is de inhoud van de opleiding vormgegeven. Diverse medewerkers van Talant geven gastlessen. Door de bevoegdheid om een aantal verpleegtechnische handelingen uit te voeren, hoeft Talant straks geen externe thuiszorg in te huren. Zo houden cliënten meer 'vaste gezichten' en krijgen de medewerkers de kans om te ontwikkelen.

Smart, de toekomst is dichterbij dan je denkt
Delen:  

Op 30 oktober 2019 is de DuurzaamDoen Lunchlezing Smart, de toekomst is dichterbij dan je denkt bij ROC Friese Poort in Drachten. De lezing is interessant voor bouw- en installatiebedrijven en MKB gericht op hoogwaardige industrie. Aansluitend is het Ronde Tafel Gesprek van 13.30 uur tot 15.00 uur (VOL). Meer informatie en aanmelden.

6 Medewerkers Aludon volgen cursus Verspanende technieken
Delen:  

Zes medewerkers van Aludon zijn gestart met de cursus Verspanende technieken. Zij worden bijgeschoold in meettechniek, plaats- en vormtoleranties, tekeninglezen, verspaningstechnologie, opspantechniek, CNC-basis, draaien en frezen. De medewerkers krijgen 30 weken 1 avond per week les. Heeft jouw organisatie ook behoefte aan een scholingstraject op maat? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs. We adviseren ook over een effectieve inzet van subsidies en fiscale voordelen.

 

Nieuw: Examentrainingen WFT Basis en WFT Zorg
Delen:  

De Wet op het financieel toezicht (WFT) eist dat iedereen die werkt in de financiële dienstverlening een WFT-diploma bezit. Denk hierbij aan verzekeraars, banken, beleggingsinstellingen, tussenpersonen en adviseurs. Heb jij WFT Basis of WFT Zorg nodig voor je werk en wil jij je slagingskans verhogen of wil je extra training voor je aankomende (her-)examen? Schrijf je dan nu in voor de WFT examentraining!

Maak kennis met de warmtepomptechnologie
Delen:  

Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen voor een warmtepomp om hun bedrijfspand of huis te verwarmen. Het voordeel van een warmtepomp is dat deze geen gebruik maakt van gas of andere fossiele brandstoffen, maar alleen van een kleine hoeveelheid elektriciteit. Dit is duurzamer en levert de eigenaar van de warmtepomp een aanzienlijke kostenbesparing op. We zien dan ook een toenemende behoefte aan de warmtepomp, maar er zijn nog te weinig installateurs die dit kunnen installeren. Ben jij installateur en wil je ook warmtepompen leren installeren? Meld je aan voor de cursus Warmtepompen basis. De cursus start op 19 november in Drachten.

Regelingen en subsidies
Delen:  
Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer