Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Informatieavond 10 maart 2020
Subsidie: SLIM-regeling
Eerste certificering keuzedeel Helpende plus
Diplomaregen voor medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Keuzedeel Verplegende en verpleegtechnische handelingen
Informatieavond scholing pedagogisch medewerkers niveau 3 naar 4
Skills The Finals 4 t/m 6 maart
Praktische tips digitale weerbaarheid
Inspectie beoordeelt nautische certificeringscursussen met uitmuntend
Nieuw: training Lassen Maritiem basis en gevorderd
Werkzoekend? Kom 1 april naar de WerkParade
Reserveer je stand op de WerkParade
Informatieavond 10 maart 2020
Delen:  

Klaargestoomd worden voor de baan van morgen? Kom naar onze informatieavond op dinsdag 10 maart tussen 16.30 uur en 20.00 uur in Leeuwarden, Drachten, Emmeloord of Sneek. Wil jij als volwassene een (mbo-)opleiding volgen, maar heb je de juiste opleiding of cursus nog niet gevonden? Je kunt kiezen uit meer dan 300 verschillende opleidingen en cursussen in verschillende richtingen. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Stel tijdens de informatieavond je vragen aan onze medewerkers. Zien we jou ook op 10 maart?

Lees ook onze tips voor een switch, zodat je weet waar je rekening mee moet houden. Wat komt er op je af? Welke opleiding of richting past bij je? Hoe anders is het volgen van een opleiding nu in vergelijking met vroeger? Kom je in aanmerking voor een financiële compensatie?

Subsidie: SLIM-regeling
Delen:  

Vanaf 2020 stelt het kabinet €48 miljoen beschikbaar speciaal voor werkgevers in het mkb. De SLIM-regeling is gericht op het stimuleren van een leven lang ontwikkelen. Elke mkb-ondernemer kan een subsidieaanvraag indienen tot €25.000,00. Dit kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het implementeren van systemen die werkenden stimuleren hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Het geld kan ook worden ingezet om leren en ontwikkelen te stimuleren om medewerkers tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding te laten volgen. Het aanvragen van een subsidie kan tussen 2 maart en 31 maart 2020. Elk jaar kunnen bedrijven in maart en in september een aanvraag doen. Ben je benieuwd welke subsidies er nog meer zijn, bekijk dan ons subsidieoverzicht.

Eerste certificering keuzedeel Helpende plus
Delen:  

De eerste groep uit het volwassenenonderwijs in Drachten heeft het keuzedeel Helpende plus met een mooi resultaat afgerond! Zij namen dinsdag 11 februari 2020 het certificaat in ontvangst. Ze hebben door middel van blended learning het certificaat behaald, een combinatie van klassikaal en e-learning. Omdat de e-learning thuis, in eigen tijd en tempo kan worden gevolgd, levert blended learning veel flexibiliteit. Als Helpende plus werk je volgens protocollen die bijvoorbeeld een rol spelen bij het verzamelen van gegevens via het meten van de pols en temperatuur, het toedienen van medicatie, het druppelen van ogen, oren of neus van de cliënt en het aan- en uittrekken van steunkousen. Lees meer 

Diplomaregen voor medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Delen:  

In de eerste week van februari diplomeerden er 3 groepen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. We hebben veel diploma's uitgedeeld! Zeventien studenten behaalden het mbo-diploma Verzorgende IG en veertien studenten het mbo-diploma Verpleegkundige. En dertien studenten hebben de dubbelkwalificatie Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg gehaald en dus ieder twee diploma's ontvangen! Lees meer over de gecombineerde mbo-opleiding Maatschappelijk Verzorgende.

Keuzedeel Verplegende en verpleegtechnische handelingen
Delen:  

Werk je in de sector zorg en welzijn en wil jij je taken combineren met verplegende en verpleegtechnische handelingen op mbo 4 niveau? Dan is het keuzedeel K0119 Verplegende en verpleegtechnische handelingen echt iets voor jou. Als je al beschikt over het diploma Verzorgende, mag je jezelf na het afronden van deze cursus Verzorgende IG noemen! Schrijf je nu in en start 23 maart in Sneek, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Informatieavond scholing pedagogisch medewerkers niveau 3 naar 4
Delen:  

Werk je als pedagogisch medewerker in de kinderopvang? Wil je jezelf (of jouw medewerkers) opleiden naar een Gespecialiseerd pedagogisch medewerker mbo-niveau 4? Dan kun je bij het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort in 1 jaar je mbo-diploma niveau 4 halen. Op 11 maart 2020 wordt er speciaal voor dit versnelde traject een informatieavond gehouden voor medewerkers in de kinderopvang die in het bezit zijn van hun mbo-diploma niveau 3. Wij vertellen je meer over de algemene opbouw van de opleiding, de keuzedelen en het Vier VVE basistraining certificaat. Komen jij en je collega's ook? Meer informatie en aanmelden.

Skills The Finals 4 t/m 6 maart
Delen:  

Van 4 t/m 6 maart staat in Leeuwarden en Drachten Skills The Finals op het programma​: het NK van de vakwedstrijden voor 1000 deelnemers uit het MBO en VMBO. ROC Friese Poort is mede-organisator van dit ​evenement. Naast de finalewedstrijden is er LOB-Experience met ruim 70 activiteiten en zijn er workshops voor de bezoekers in het WTC in Leeuwarden. Op onze vestiging in Drachten zijn de finales voor CNC verspanen, TIG lassen en MAG/BMBE lassen op donderdag 5 maart. Ook worden de nieuwste technologische ontwikkelingen van toonaangevende partners in korte presentaties en demo's onder de aandacht gebracht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om hierbij te zijn.

Praktische tips digitale weerbaarheid
Delen:  

We doen onze voordeur op slot, we sluiten ramen en maken het inbrekers zo moeilijk mogelijk om binnen te komen. Maar hoe zit dat digitaal? Digitaal gezien staan veel ramen en deuren op een kiertje, zonder dat we ons hier vaak bewust van zijn. Ook op onze digitale apparaten zijn spullen van waarde te vinden. Denk aan foto's, whatsapp gesprekken, kopieën van identiteitsbewijzen en andere persoonlijke gegevens. Onze practor Renze Tjoelker geeft je tips en tricks om het een digitale inbreker lastig te maken.

 

Inspectie beoordeelt nautische certificeringscursussen met uitmuntend
Delen:  

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) heeft de nautische certificeringscursussen STCW Medical First Aid (MFA) en Medical Care (MC), die ROC Friese Poort binnen het volwassenenonderwijs op Urk aanbiedt, beoordeeld met uitmuntend. De ILenT noemt de kwaliteit van lesgeven zeer hoog. "We hadden als ROC al een 'goed' van de inspectie, maar dit overstijgt dat niveau", aldus Wiebren Minnema, opleidingsmanager maritieme opleidingen en locatiemanager ROC Friese Poort Urk. Lees meer

Nieuw: training Lassen Maritiem basis en gevorderd
Delen:  

Schade aan boord of een ander klein klusje waarbij gelast moet worden? Wil jij zelfstandig kleine herstelwerkzaamheden leren uitvoeren aan boord? Dan is de training Lassen maritiem basis echt iets voor jou. Heb jij al enige ervaring met het lassen en heb je schade aan boord dat gelast moet worden? Wil jij zelfstandig herstellingen uitvoeren aan boord en goed elektrode leren lassen? Dan is de training Lassen maritiem gevorderd echt iets voor jou. Direct aanmelden

Werkzoekend? Kom 1 april naar de WerkParade
Delen:  

Alle inwoners van Friesland die op zoek zijn naar een baan zijn van harte welkom op de WerkParade! De WerkParade is een banenbeurs en vindt plaats op 1 april 2020 van 10.00 uur tot 18.00 uur in WTC Expo Leeuwarden. Je wordt uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan, ervaringen op te doen en buiten de gebaande paden op ontdekkingstocht te gaan. Je ontmoet potentiële werkgevers en maakt kennis met de kansberoepen door doe-activiteiten, workshops en trainingen. Je vindt ons op het opleiding- en onderwijsplein. Je kunt bij ons terecht voor een interessetest en wij kunnen je alles vertellen over je scholingsmogelijkheden. Wil je graag werken bij ROC Friese Poort? We informeren je graag over onze vacatures.

Reserveer je stand op de WerkParade
Delen:  

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer