Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Het mbo als goed voorbeeld
Kraamverzorgster en 6 zeevarenden behalen certificaten
Studenten schudden bedrijfsleven wakker
Training Digitale weerbaarheid en privacy voor medewerkers
Werk je in de kinderopvang?
International Welding Specialist en -Technologist
Aan de slag met online marketing

Het mbo als goed voorbeeld
Delen:  

'Onderwijs wordt de nieuwe sociale zekerheid. We hebben tevreden aandeelhouders, maar arme mensen. We kunnen de rijkdom in Nederland eerlijker verdelen door goed onderwijs, door te investeren in leven lang ontwikkelen'. Met deze woorden benadrukte MBO Raad-voorzitter Ton Heerts het belang van een leven lang ontwikkelen voor de samenleving tijdens de startbijeenkomst van de SER op 30 mei. De MBO Raad heeft de SER geadviseerd om vooral te kijken naar de mogelijkheden die er in het mbo al zijn. Zo hebben Scalda en ROC Friese Poort tijdens de startbijeenkomst in drukbezochte workshops laten zien hoe zij werken met flexibele trajecten voor volwassenen, zowel in het bekostigd onderwijs als in het niet-bekostigd onderwijs. Bron: mboraad.nl

Kraamverzorgster en 6 zeevarenden behalen certificaten
Delen:  

Op vrijdag 6 juni hebben 6 zeevarenden de cursus Medical Care afgerond. De trainingsweek begon met 2 dagen Medical First Aid. Naast de 6 zeevarenden nam ook een kraamverzorgster, Zwany Hoefnagel, deel aan Medical First Aid. Zij wilde graag weten wat een visserman allemaal moet kennen en kunnen op het gebied van eerste hulp. Zwany deed ook mee aan het examen en wist het certificaat Medical First Aid te behalen! Wil jij, net als Zwany en de zeevarenden, het Medical First Aid certificaat behalen? Schrijf je dan nu in! Of combineer Medical First Aid met Medical Care en haal in 5 lesdagen je certificaten!

Studenten schudden bedrijfsleven wakker
Delen:  

Op ROC Friese Poort is cybersecurity een speerpunt geworden. De kennis over online wordt niet alleen met studenten gedeeld, maar ook met het bedrijfsleven. Waar mbo-studenten normaal gesproken worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven en dan tijdens het werk de kneepjes van het vak leren, is het met digitale veiligheid andersom. Veel ondernemers weten zich nog altijd niet goed te wapenen tegen de gevaren van cybercrime. Terwijl ze zich daar op ROC Friese Poort juist in aan het specialiseren zijn. Lees meer. Bron: Lc.nl 13-6-2018

Training Digitale weerbaarheid en privacy voor medewerkers
Delen:  

Cyber incidenten als gehackte accounts, datalekken, gegijzelde data, kwijtgeraakte USB-sticks en verkeerd gebruik van openbare wifinetwerken zijn bijna dagelijks in het nieuws. De wetgeving omtrent datalekken legt daarbij een extra grote druk op bedrijven. Met name het MKB is kwetsbaar. Het zijn vooral de medewerkers die het bedrijf kwetsbaar maken. Wens je de digitale weerbaarheid van medewerkers te versterken? In de training Digitale weerbaarheid en privacy worden medewerkers bewust gemaakt van digitale dreigingen en leren medewerkers deze op een adequate wijze te voorkomen. In overleg met een dienst ICT van een organisatie kan de training nog verder worden afgestemd op de specifieke behoeftes van een organisatie. Vraag een bedrijfsofferte aan.

Werk je in de kinderopvang?
Delen:  

Blijf bij bij de veranderingen in de sector. Laat je dan bijscholen van pedagogisch medewerker niveau 3 naar gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Het mbo-diploma Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 voldoet aan de wettelijk gestelde eisen voor het werken in de kinderopvang. Je werkt minimaal 16 uren in de kinderopvang en gaat gedurende 1 jaar 1 dag per week (6 uren) naar school. Schrijf je nu in!

International Welding Specialist en -Technologist
Delen:  


Als International Welding Specialist geef je leiding en houd je toezicht op de praktische werkzaamheden bij het lassen van verschillende materiaalsoorten en lasprocessen. Je kunt na deze opleiding aan de slag als lascoördinator volgens de EN 719.
Als International Welding Technologist coördineer je alle lastechnische zaken in een bedrijf. Je adviseert je leidinggevenden over opleidingen, investeringen, voorschriften, bedrijfstechnische en -economische zaken rond het lassen.

Bovenstaande opleidingen leiden op tot een kansberoep. Een kansberoep is een beroep waar de kans op werk gemiddeld of hoog is. Bekijk welke opleidingen en cursussen van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen nog meer opleiden tot een kansberoep.

Aan de slag met online marketing
Delen:  

Ben je communicatiemedewerker en wil je aan de slag met online marketing maar weet je niet waar te beginnen? Of doe je het werk al, maar mis je nog kennis en ervaring? Of wil je aan de slag als online marketeer? De opleiding Online Marketing geeft je in 15 avonden inzicht in de werking van online marketing en helpt je concreet aan de slag te gaan met het verbeteren van de website, zoekmachines, social media, e-mail en campagnes. Met de behandelde lesstof ben je goed voorbereid op het officiële NIMA-examen Basiskennis Online marketing. Wanneer je dit wilt, kun je na de opleiding dit NIMA-examen maken.
In de praktijkgerichte Google AdWords cursus leer je de basisprincipes van Google AdWords, advertentiedoelen, zoekwoorden analyse, doelgroep targeting en het opzetten van advertentiecampagnes. Naast het theoretische gedeelte wordt er in de cursus veel aandacht besteed aan de praktijk. Je gaat aan de slag met het inrichten, analyseren en optimaliseren van AdWords campagnes aan de hand van echte praktijkcases. Met deze cursus behaal je in 7 avonden met online en klasikale lessen de waardevolle Google certificaten AdWords Fundamentals en Search Advertising.
Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer