Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Nog enkele plekken beschikbaar in 1-daagse cursus Zonnepanelen
Kabinet doet alles om personeelstekort in de zorg terug te dringen
Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails
Alle gediplomeerden, van harte gefeliciteerd!
Blog deelneemster workshop De Duitse Toerist
Eerste cum laude-diploma Verzorgende IG
BHV Blended Learning
Een greep uit het scholingsaanbod voor volwassenen instroom april
Nog enkele plekken beschikbaar in 1-daagse cursus Zonnepanelen
Delen:  


Kabinet doet alles om personeelstekort in de zorg terug te dringen
Delen:  

Het kabinet heeft het actieprogramma ‘Werken in de Zorg’ naar de Tweede Kamer gestuurd. De gezamenlijke opdracht is duidelijk: de personeelstekorten moeten in 2022 naar nul of daar dichtbij. In de zorg werken zo’n 1.2 miljoen mensen. Als er nu niets gebeurt dreigt er in 2022 een tekort van 100 tot 125 duizend medewerkers. Lees meer over het actieplan 'Werken in de Zorg'. Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 

Het actieprogramma biedt een goed perspectief op de baankansen in de zorg. Wil jij ook aan de slag in de zorg? Bekijk het scholingsaanbod in de Zorg & Welzijn.

Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails
Delen:  

Ontvang je een e-mail van een onbekende afzender of een e-mail waarvan je de herkomst niet kunt plaatsen? Wees alert! Via een link in de e-mail verwijzen criminelen je naar een malafide website en proberen op die manier persoonlijke gegevens te stelen. Of criminelen voegen een bijlage bij die malware op je computer installeert. Lees meer over valse e-mails

Dit is de derde van de acht vuistregels die worden behandeld in de workshop Cyber Aware @Work voor medewerkers. Aan de hand van deze vuistregels worden medewerkers in deze workshop meegenomen in de herkenning van digitale dreigingen en met welke maatregelen je dit kunt minimaliseren. Neem voor meer informatie en een offerte contact op met Christa Visser, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (058) 233 99 66 of e-mail c.visser@friesepoort.com.

Alle gediplomeerden, van harte gefeliciteerd!
Delen:  


Op dinsdag 20 februari 2018 nam de derde groep van de Kwadrantgroep het mbo-diploma Verpleegkundige niveau 4 in ontvangst. In april starten weer twee groepen zij-instromer Verzorgende IG bekostigd vanuit Sectorplus gelden.
Op donderdag 22 februari 2018 namen 15 werknemers van Patyna en Hof en Hiem hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Medewerkers verzorgende van Patyna en Hof en Hiem volgden in een samengestelde groep het opleidingstraject tot Verzorgende IG.


Medewerkers van Werk-leerbedrijf Noard East Fryslân (NEF) hebben na een jaar van hard werken hun Entree-diploma in ontvangst genomen. Een Entree-opleiding is een basis mbo-opleiding op niveau 1.
Op donderdag 15 maart 2018 namen 7 medewerkers van de Paletgroep hun mbo-diploma Verpleegkunde in ontvangst. De doorstroomopleiding Verpleegkundige is bedoeld voor Verzorgenden IG die willen werken met verschillende soorten patiënten zoals mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, (chronisch) zieken, ouderen en (pasgeboren) kinderen.
Blog deelneemster workshop De Duitse Toerist
Delen:  

Op 14 maart 2018 vond de workshop De Duitse Toerist plaats. De workshop werd speciaal ontwikkeld voor de leden van Toerisme Alliantie Friesland. De deelnemers werden meegenomen langs de zogenaamde valse vrienden, de Nederlandse bescheidenheid en kregen interessante voorbeelden met betrekking tot marketingcampagnes en websites. Deelneemster Karin Veldhuizen van Watersportcamping Heeg schreef hierover een leuk stukje in haar blog 'Wir bellen Sie morgen'

Eerste cum laude-diploma Verzorgende IG
Delen:  

Afgelopen maandag 12 maart kreeg de diploma-uitreiking van de volwassenenopleiding Verzorgende IG (bijzondere trajecten) een extra feestelijk tintje. Jolanda Bergsma-Bijlsma ontving als eerste student een cum-laude diplomaSinds januari 2018 maakt ROC Friese Poort het mogelijk om af te studeren met de aantekening 'cum laude’. De school wil hiermee toptalenten meer erkenning geven. Het maakt het voor studenten mogelijk om zichzelf zichtbaar te onderscheiden. En het beste uit zichzelf te halen, zoals ROC Friese Poort belooft in één van haar speerpunten. 

BHV Blended Learning
Delen:  

Als BHV-er weet jij hoe je bij een ongeval eerste hulp moet verlenen, hoe je mensen moet reanimeren en hoe je verband moet aanleggen. BHV Blended Learning is een combinatie van 6 tot 8 uren e-learning en 1 dag klassikaal trainen. Schrijf je nu in en volg op 20 juni de praktijktraining op Urk.

Een greep uit het scholingsaanbod voor volwassenen instroom april
Delen:  
>   Secretaresse MBO 3 Drachten + Leeuwarden
> Bedrijfsadministrateur MBO 4 Drachten + Leeuwarden
> ICT-beheerder MBO 4 Drachten + Leeuwarden
> Medical First Aid STCW Urk
> Drones ROC-Light Basis Sneek
> Zonnepanelen: Installatie op het dak     Leeuwarden
> Drone photo & cinema PRO Sneek
> Medical Care STCW Urk

 

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer