Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Ontdek jouw scholingsmogelijkheden tijdens de Online Open Week van 16 t/m 19 november! Noteer alvast in je agenda!

Lees in deze nieuwsbrief o.a. over samenwerkingsprojecten en over het scholingsaanbod.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Eerste groep ToLo studenten gestart!
Certificering 2e lichting Takomst yn Tûke Technyk
Start dit najaar met een cursus!
Of haal je liever een mbo-diploma?
Verruiming voucherregeling MKB Fryslân voor om- of bijscholing medewerkers
Examentraining CO Vakmanschap voor verplichte CO-certificering
Reihaneh Ebrahimabadi leerde Nederlands en haalde het inburgeringsexamen
Nieuw: Verpleegkunde MZ4 en Elektro basis PV-panelen
Afscheid Paul Molenaar
Welkom Saskia Visser

Eerste groep ToLo studenten gestart!
Delen:  

De eerste groep studenten gestart met het BBL-traject Logistiek medewerker ToLo mbo niveau 2 bij Hoekstra Transport in Sneek. Het traject is samen met de sector ontwikkeld om de tekorten aan vakkrachten in de logistieke sector tegen te gaan. ToLo staat voor Toekomst in de Logistiek en is een samenwerking tussen ROC Friese Poort, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Jobz-on, Dinkla Verkeersopleidingen en Hoekstra BV. ToLo biedt jongeren en zij-instromers praktijkgericht onderwijs dat aansluit bij de behoeftes in de logistiek. De studenten werken en leren bij topbedrijven in Súdwest Fryslân en de Noordoostpolder. Lees meer

Certificering 2e lichting Takomst yn Tûke Technyk
Delen:  

De zij-instromers van de tweede lichting in het project Takomst yn Tûke Technyk namen afgelopen woensdag hun certificaat in ontvangst. Het vroeg wat creativiteit: praktijkonderwijs met 1,5 meter afstand en strenge hygiëneregels. Zij zijn in acht weken praktisch geschoold op het gebied van basis W-installatietechniek en basis elektrotechniek. Hiermee zijn ze klaargestoomd voor een BBL-traject (werken en leren met salaris) bij één van de deelnemende installatiebedrijven. De werving voor de derde groep is alweer in volle gang. Er zijn 8 gratis plaatsen beschikbaar. Ben of ken je iemand die deze gratis praktische spoedcursus installatietechniek wil volgen? Neem contact op met Callista de Vrij via: callista.de.vrij@metechnica.nl of (06) 31779650.

Start dit najaar met een cursus!
Delen:  
VCA basis/VOL Urk 04-11-2020
Klein Vaarbewijs I/combi I+II Urk 09-11-2020
Tekening lezen in de metaal     Drachten 10-11-2020
NEN 3140 VOP/VP Drachten 19-11-2020
Helpende plus zonder stage Leeuwarden november 2020

Of wat dacht je van Security ICT-beheer, Drones, Lassen Maritiem, Comfort & verduurzaming in de woning, Hoe verduurzaam ik mijn woning/pand of Verzorgende en -/Verplegende en verpleegtechnische handelingen?

Of haal je liever een mbo-diploma?
Delen:  

Schrijf je dan nu in en start al dit najaar met één van deze mbo-opleidingen:

Tandartsassistente Leeuwarden 09-11-2020
Juridisch administratief dienstverlener     Leeuwarden november 2020
Verpleegkundige Sneek november 2020
Verzorgende IG Sneek november 2020
Werkvoorbereider fabricage Sneek november 2020
Verruiming voucherregeling MKB Fryslân voor om- of bijscholing medewerkers
Delen:  

De voucherregeling MKB Fryslân is verruimd. Als ondernemer kun je deze nu ook gebruiken voor het om- of bijscholen van je medewerkers. De helft (met een maximum van € 2.500,00) van de scholingskosten worden vergoed. Je kunt je medewerkers omscholen zodat ze in andere processen mee te kunnen draaien. Of je medewerkers, die door een terugloop van orders nu minder werk hebben, bijscholen. Bekijk ons overzicht Subsidies en fiscale regelingen voor scholing.

Examentraining CO Vakmanschap voor verplichte CO-certificering
Delen:  

Werk jij aan gasverbrandingsinstallaties? Zoals het installeren, repareren, onderhouden en in bedrijf stellen van deze installaties? Dan is het goed te weten dat per 1 oktober 2020 de nieuwe Gasketelwet in werking is getreden. Vanaf deze datum hebben alle monteurs werkzaam aan gasverbrandingsinstallaties anderhalf jaar de tijd om een verplichte CO-certificering (ook wel het Bewijs van Vakmanschap Koolmonoxide genoemd) te behalen. Bereid je goed voor en schrijf je nu in voor de examentraining CO Vakmanschap. De training bestaat uit theorieles, het theorie-examen (CO-erkenning) en voorbereiding op het praktijkexamen. Door de unieke samenwerking met IW Nederland wordt je praktijkexamen door IW Nederland op onze vestiging in Leeuwarden afgenomen.

Reihaneh Ebrahimabadi leerde Nederlands en haalde het inburgeringsexamen
Delen:  

Sinds februari 2018 woont de Iraanse Reihaneh Ebrahimabadi (38) in Nederland. Bij ROC Friese Poort volgde ze Nederlandse les en behaalde ze haar inburgeringsdiploma. Ze is klaar voor haar toekomst in Nederland. “Ik wil mijn Nederlands verder verbeteren tot niveau B2. Ook wil ik graag verder leren en misschien nog naar het hbo. Maar ik heb nu een kleine baby en daar ben ik eerst druk mee!” Lees het hele ervaringsverhaal

Nieuw: Verpleegkunde MZ4 en Elektro basis PV-panelen
Delen:  


Afscheid Paul Molenaar
Delen:  

Paul Molenaar, sinds 13 jaar directeur van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, is per 1 oktober jl. met pensioen gegaan. "De jaren bij Bedrijfsopleidingen waren intensief, mooi en inspirerend. Ik kijk er met trots op terug." Onder zijn leiding heeft ons bedrijf zich ontwikkeld van een pionier in het volwassenenonderwijs naar een professionele organisatie. Wij zullen Paul, met zijn open en toegankelijke manier van leidinggeven, missen. We nemen zijn advies om in elkaar te investeren ter harte en wensen hem het allerbeste.

Welkom Saskia Visser
Delen:  

Per 1 september is Saskia Visser de nieuwe directeur van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. In de afgelopen 3,5 jaar hebben we haar in de functie Manager sales leren kennen als een betrokken, energieke en kundige collega. We hebben er het volste vertrouwen in dat zij als directeur een belangrijke rol gaat spelen in de verdere vernieuwing van het onderwijs voor volwassenen en het concept ‘Een leven lang ontwikkelen’. “Er komen steeds meer volwassenen binnen de poort en ik vind het heel mooi om bij te kunnen dragen aan waardevol, toekomstgericht en flexibel onderwijs specifiek voor deze doelgroep”, aldus Saskia. “Ik heb in deze functie nieuwe taken en verantwoordelijkheden gekregen, maar ik weet precies waar ik in stap”, zegt Saskia. “Juist daarom heb er zoveel zin in. Ik heb veel ervaring in de zakelijke dienstverlening, onder meer bij Randstad, een groot netwerk in de regio en veel affiniteit met het onderwijs. Ik vind dit een enorm boeiend speelveld.”

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer