Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Leren tijdens Corona
Subsidies A+O Metalektro
Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland
Subsidieregeling Tel mee met Taal
STAR Awards 2020 online uitreiking op 4 juni
Opfris-training voor oud-zorgmedewerkers
We gaan er echt samen voor
Pensionering Paul Molenaar, directeur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Korte cursussen en keuzedelen uitgelicht
Melanie beantwoordt je vragen graag vanuit huis
Oproep opleidingsplekken en stageplaatsen bij bedrijven
Leren tijdens Corona
Delen:  

Corona beïnvloedt de arbeidsmarkt enorm. Zie de publicatie arbeidsmarkteffecten corona-crisis - inventarisatie acute tekorten en overschotten van UWV. Juist in deze tijd is een leven lang ontwikkelen belangrijk. Wanneer je juist nu tijd hebt voor scholing of je je wilt je laten omscholen, omdat je je baan verliest, is het een goed moment om je te verdiepen in je mogelijkheden. Er zijn namelijk diverse subsidieregelingen voor scholing. Ook heeft het kabinet diverse maatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen. ROC Friese Poort biedt haar lessen zoveel mogelijk digitaal aan en we zijn druk bezig met de invulling van praktijklessen. Berichtgeving hierover volgt.

Subsidies A+O Metalektro
Delen:  

Bied jij als werkgever in de metaal-elektro leer-werkplekken aan (leerling-) werknemers die een BBL-opleiding volgen? Vanwege de corona crisis wordt de bbl-vergoeding voor studenten die starten in het studiejaar ’20-’21 eenmalig verhoogd met € 1.250,00. Lees meer over de subsidieregeling A+O opleiden Financiering werknemers metaal/elektro
Is jouw bedrijf aangesloten bij A+O Metalektro? Dan kun je gebruik maken van een vergoeding tot 70% van de projectkosten die gericht zijn op onderwijsinnovatie, professionaliseren van onderwijsgevenden en/of versterken van de samenwerking met vmbo/mbo/hbo. Lees meer over de innovatiesubsidie bedrijfs(tak)scholen A+O.

Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland
Delen:  

Volwassenen kunnen momenteel voor veel opleidingen en cursussen een subsidie aanvragen. Het Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland biedt tegoedbonnen van € 5.000,00 per persoon voor scholing in de maritieme opleidingen en cursussen. Er is veel mogelijk, denk aan de cursussen Groot Vaarbewijs, Radarpatent, Radar Navigator Management Level, Basic Safety, Medical First Aid en Medical Care. Daarnaast natuurlijk ook opleidingen, zoals SW6, SW5, KOKS en Marof. De werkgever of individuele werknemer kan een tegoedbon aanvragen voor scholing.

Subsidieregeling Tel mee met Taal
Delen:  

Heb je medewerkers die wel wat extra hulp kunnen gebruiken op het gebied van taal, rekenen of digitale vaardigheden? Als werkgever kun je hier van 1 t/m 31 mei subsidie voor aanvragen. 

STAR Awards 2020 online uitreiking op 4 juni
Delen:  

Donderdag 4 juni reiken we online de STAR Awards uit, hét evenement waarbij we uitblinkende studenten, docenten en bpv-bedrijven in het zonnetje zetten. Bekijk alle finalisten via rocfriesepoort.nl/starawards en stem vóór 29 mei op jouw favoriet! Te zijner tijd communiceren we de link naar het online evenement. Mis het niet! 

Opfris-training voor oud-zorgmedewerkers
Delen:  

Vele oud-zorgmedewerkers hebben zich bij zorginstellingen gemeld, omdat ze hun zorghart weer voelen kloppen en willen bijspringen in de zorg. Om hen goed toegerust, met zelfvertrouwen en actuele kennis optimaal in te zetten, ontwikkelde ROC Friese Poort hiervoor verschillende opfristrainingen. Zo ging in de meivakantie de tweede training van Coloriet van start. Omroep Flevoland was erbij! Bekijk de uitzending Dit is Flevoland hier terug. Ook bij Zorggroep Noorderbreedte en Alliade zijn de afgelopen periode (oud-)zorgmedewerkers geschoold ter ondersteuning van de zorg.

We gaan er echt samen voor
Delen:  

Ilse Jorritsma volgt de tweejarige mbo-opleiding Onderwijsassistent bij het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort in Sneek. “Het leuke van volwassenenonderwijs is de enorme motivatie van de studenten”, zegt Ilse. “We zitten er allemaal omdat we dit graag willen en gaan er samen 100% voor. Dat zorgt voor een goede sfeer in de klas, waarbij we altijd bij elkaar en de docenten terecht kunnen.” Lees haar ervaringsverhaal.

Pensionering Paul Molenaar, directeur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Delen:  

Na 13 jaar als bestuurder-directeur van de BV ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen gaat Paul Molenaar per 1 oktober 2020 met pensioen. “Ik kijk met plezier en trots terug op deze mooie, intensieve en inspirerende periode bij Bedrijfsopleidingen”, aldus Paul. Onder zijn leiding heeft Bedrijfsopleidingen zich ontwikkeld van een pionier in het volwassenenonderwijs naar een professionele organisatie. De instroom van volwassenen in zowel de mbo-trajecten als het cursorisch onderwijs groeide de afgelopen jaren fors. Inmiddels heeft ROC Friese Poort al meer dan 60.000 volwassenen opgeleid. Een unieke prestatie voor een ROC.

Korte cursussen en keuzedelen uitgelicht
Delen:  
Cursus/keuzedeel duur kosten  startdatum   locatie
NEN 1010 1 dag  € 345,00 17-6-2020
  Drachten
NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon 1 dagdeel € 225,00 25-6-2020
  Drachten
NEN 3140 Vakbekwaam Persoon 1 dag € 345,00 25-6-2020   Drachten
Horeca basisvaardigheden 1 dag € 160,00 25-8-2020
  Sneek
Juridisch secretaresse 10 weken  € 740,00 25-8-2020
  Sneek
Melanie beantwoordt je vragen graag vanuit huis
Delen:  

Heb je een vraag over een opleiding/cursus of jouw scholingsmogelijkheden? Wij zijn vooral bereikbaar via de mail volwassenen@rocfriesepoort.nl. Tijdens kantooruren nemen we contact met je op. Dit kan via de mail of je wordt teruggebeld door een van onze medewerkers vanuit huis. Bijvoorbeeld door Mèlanie Grijpstra (hiernaast op de foto). Ze moest even wennen aan het thuis werken. "De coronacrisis biedt ook volop mogelijkheden. Op afstand zetten we mooie blended learning trajecten op voor maritiem, onze veiligheidsopleidingen gaan online 'gewoon' door en we nemen intakes af zodat je in september direct van start kunt!" 

Oproep opleidingsplekken en stageplaatsen bij bedrijven
Delen:  

Heb jij een stageplek beschikbaar? Het onderwijs maakt zich zorgen over het gebrek aan opleidingsplekken en stageplaatsen bij bedrijven. Door de coronacrisis neig je je volledig te focussen op de primaire activiteiten. Net als bij eerdere crises kan dit betekenen dat we te weinig goed gekwalificeerd personeel opleiden voor onze bedrijven, waardoor we over een aantal jaren met een probleem zitten. Wil jij met je bedrijf een steentje bijdragen? Stuur dan een e-mail naar info@rocfriesepoort.nl en dan zorgen wij dat je in contact komt met de juiste mensen!
Lees ook het lc-artikel Hartenkreet mbo-bestuurder: geef onze stagiaires een plek.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer