Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

20 JAAR VOLWASSENENONDERWIJS
Seminar voor bedrijven en feest voor medewerkers
Jet Windig blikt terug
Als het moet, leren we u zelfs vliegen...
Samenwerking met Human Talent Group officieel bekrachtigd
Informatiebijeenkomst kinderopvang
Oproep stageplekken financiële beroepen
Nieuw: Mbo Coördinator beveiliging niveau 3
Netwerken en kennis delen tijdens restauratieworkshops

20 JAAR VOLWASSENENONDERWIJS
Delen:  


Wat 20 jaar geleden begon als een ‘groepje pioniers dat de scholingsopdrachten aan de keukentafel besprak’ is inmiddels uitgegroeid tot een goed georganiseerd bedrijf met een flexibel en compleet scholingsaanbod dat aansluit op de trends en ontwikkelingen van vandaag. ROC Friese Poort heeft in 1998 het middelbaar beroepsonderwijs voor volwassenen en de cursussen en trainingen voor medewerkers van bedrijven ondergebracht in een BV. Vanuit een woonhuis in Drachten gaven we samen met de professionals van de verschillende vestigingen van ROC Friese Poort vorm aan ons opleidingsaanbod. Onze klanten hebben ons in al die jaren goed inzicht gegeven in hun scholingswensen en -behoeften en zijn steeds het uitgangspunt geweest voor de innovaties in ons scholingsaanbod. Bedankt daarvoor! Dankzij jullie hebben we ons steeds verder kunnen ontwikkelen. In de afgelopen 20 jaar hebben we zo’n 50.000 volwassenen bij ROC Friese Poort opgeleid. Lees verder

Seminar voor bedrijven en feest voor medewerkers
Delen:  

Op 20 november hebben we ons 20-jarig bestaan gevierd met zakenrelaties, samenwerkingspartners, collega’s en oud-collega’s. ’s Middags stond er een interactieve clinic van Omdenken op het programma. ’s Avonds hebben we genoten van muziek van de schoolband, een DJ, foodtrucks en Dutch Cuisine verzorgd door horeca-studenten van ROC Friese Poort in Sneek.Jet Windig blikt terug
Delen:  

Terugkijkend op 20 jaar volwassenenonderwijs bij ROC Friese Poort denk ik dat de impuls aan het volwassenenonderwijs met name te danken is aan de opleidingsvraag van de beroepsmilitair en haar werkgever Defensie. De klantvraag van de militair en Defensie heeft een enorme impuls aan de ontwikkeling van het carrouselmodel gegeven. Een onderwijs model dat geënt is op leereenheden, flexibele instroom en het versnellen in leertempo. Flexibiliteit (maatwerk) als uitgangspunt van de scholingsvraag en daarnaast de beperkingen in wet- en regelgeving qua urennormen etc maken ons jaarlijks weer creatief in de ontwikkeling van nieuwe scholingstrajecten. Na 20 jaar is deze maatwerkconstructie nog steeds een basis waarmee we de nieuwe scholingsvragen beantwoorden. Lees verder

Als het moet, leren we u zelfs vliegen...
Delen:  


Vroeger stond op onze folder 'Als het moet, leren we u zelfs vliegen...'. Inmiddels kun je bij ons in 2 dagen professioneel leren vliegen met een Drone! Lees meer over de cursussen Drones of meld je direct aan.

Samenwerking met Human Talent Group officieel bekrachtigd
Delen:  

Henk Ouwens van Human Talent Group en Paul Molenaar van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen hebben op vrijdag 23 november de samenwerkingsovereenkomst van 30 oktober 2018 officieel getekend. Het digitale lesprogramma Cyber-aware is een mooi voorbeeld van de samenwerking. Vanuit een web-app zijn 10 microlearnings te benaderen die ieder met een eigen thema de digitale weerbaarheid versterken. De microlearnings zitten bomvol micro's; korte filmpjes, infographics, quizjes, opdrachten, etc. De microlearnings zijn zo gemaakt dat ze zeer geschikt zijn voor onderwijs en zeker ook voor organisaties. Lees meer of neem contact op met Christa van der Veer, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (06) 512 23 293 of e-mail cvanderveer@rocfriesepoort.nl.

Informatiebijeenkomst kinderopvang
Delen:  

Op maandag 10 december organiseren wij een informatiebijeenkomst over de mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker niveau 4 speciaal voor (medewerkers in) de kinderopvang. Je bent vanaf 19.00 uur van harte welkom bij ROC Friese Poort, Wilaarderburen 1 in Leeuwarden. Meld je nu aan!

Haal binnenkort ook de certificaten voor de nieuwe cursussen in Leeuwarden: Ontwikkelingsgericht werken in de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en Werken met baby's. Meer informatie volgt.

Oproep stageplekken financiële beroepen
Delen:  

Momenteel zoeken 21 volwassen BOL-studenten (niveau 2, 3 en 4) een financieel administratieve stageplek. Een mbo-student volgt beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf om praktijk- en werkervaring op te doen. De student is een groot deel van de week in je organisatie aan het werk en gaat twee of drie dagen naar school. Een mooie kans om deze student binnen je organisatie op te leiden en in te zetten als medewerker. Dit kan zowel voor jongere als volwassen studenten. Het is van belang om te bekijken welk soort werkzaamheden je een stagiair kunt bieden en op welk niveau deze werkzaamheden liggen. Heeft je organisatie een stage- of leerwerkplek beschikbaar? Dan kun je deze vacature mailen naar info@rocfriesepoort.nl. Is jouw organisatie nog geen erkend leerbedrijf? Dan kun je hiervoor een erkenning aanvragen.

Nieuw: Mbo Coördinator beveiliging niveau 3
Delen:  

Wil jij werken in de beveiliging, ben jij zelfverzekerd en actief? Kun je goed organiseren en durf je initiatief te nemen? Dan is de mbo-opleiding Coördinator beveiliging niveau 3 echt iets voor jou. Als coördinator beveiliging zorg je ervoor dat jouw team de beveiligingsdiensten voor een gebouw of terrein zo goed mogelijk uitvoert. Je doet zelf beveiligingswerk, je organiseert het werk en maakt roosters voor de beveiligers in jouw team. Je zorg ervoor dat er volgens de regels wordt gewerkt en je werkt mee aan beveiligingsplannen en managementrapportages. Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Netwerken en kennis delen tijdens restauratieworkshops
Delen:  

ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum workshops voor de restauratie- en bouwbranche ontwikkeld. Lees meer over het netwerken en kennis delen tijdens restauratieworkshops of bekijk het filmpje voor een korte impressie.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer