Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Fryslan Werkt
Maritime Industry Gorinchem 2018
Ontbijtsessie: Belang van vakbekwaam personeel
Op zoek naar werk? UWV Netwerkplein op 7 juni
DuurzaamDoen lezing
Ontdek jouw scholingsmogelijkheden op de informatieavond op 19 juni
Nieuwe opleiding voor werkenden in de kinderopvang
Voorkom dat jouw bestanden worden gestolen of gegijzeld
Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo-ers
Subsidie werkgevers voor scholing zorg en welzijn
Van harte gefeliciteerd
Wake up call Cyber Security
Samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Fryslan Werkt
Delen:  

Door de mooie samenwerking tussen Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt en ROC Friese Poort maakten zo’n 40 werkzoekenden op 17 mei op praktische wijze kennis met techniek bij ROC Friese Poort in Drachten. Wat doe je nu echt als lasser, verspaner, installateur of elektromonteur? Het enthousiasme van alle aanwezigen was hoog!

Maritime Industry Gorinchem 2018
Delen:  

Op 29, 30 en 31 mei 2018 staat ROC Friese Poort onder de vlag van Maritieme Academie Holland op Maritime Industry 2018 in Gorinchem. Ontmoet de gehele maritieme industrie en vergroot je netwerk in de branche. Maritime Industry is het meest complete platform voor de gehele binnenvaart. De beurs is deze drie dagen geopend van 13.00 uur tot 21.00 uur en vindt plaats in de Evenementenhal Gorinchem (Franklinkweg 2). Je kunt bij ons (stand C.133) terecht voor informatie over je scholingsmogelijkheden in de maritieme sector. Kom jij ook langs? Bestel je gratis kaart.

 

Ontbijtsessie: Belang van vakbekwaam personeel
Delen:  

Het tekort aan technische vakmensen is hoog. De voordelen van goed opgeleide werknemers zijn van onschatbare waarde. Ben je hier ook van overtuigd? Dan ontmoeten wij je graag tijdens een ontbijtsessie op 7 juni 2018 van 7.45 uur tot 9.10 uur op onze vestiging aan de Anne Wadmanwei 6 te Leeuwarden. Interessant voor bedrijven in de installatie-, elektrotechniek en mechatronica.Terwijl je van je ontbijt geniet, wisselen wij graag met je van gedachten over het belang van krijgen en behouden van vakbekwaam personeel en de urgentie van opleiden en begeleiden van werknemers. Meer informatie en aanmelden.

Goed nieuws voor vakmensen in de techniek! Door schaarste op de arbeidsmarkt stijgen de lonen in de techniek fors. In de afgelopen 5 jaar is het salaris van een starter met een diploma mbo-4 in de elektro- of installatietechniek zo'n dertig procent gestegen. De verwachtingen zijn dat dit alleen maar verder oploopt.

Op zoek naar werk? UWV Netwerkplein op 7 juni
Delen:  

Het UWV Netwerkplein is de plaats waar werk en scholing samenkomen. Een plein waar werkzoekenden op zoek gaan naar werk, met uitzendbureaus en werkgevers kunnen netwerken, zich kunnen oriënteren op scholing, beroepen en arbeidsmarkt door met scholingspartners en adviseurs van UWV in gesprek te gaan. Ook is er een voorlichting over Leren & Werken. Kom bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen voor informatie over jouw scholingsmogelijkheden. Het UWV Netwerkplein vindt plaats op donderdag 7 juni 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden (Ruiterskwartier 4). Kom jij ook?

DuurzaamDoen lezing
Delen:  

Wil je meer weten over het terugdringen van energieverbruik met verbetering van comfort in HVAC-installaties? Meld je dan aan voor de DuurzaamDoen lezing op woensdag 13 juni van 12.15 uur tot 13.30 uur aan de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden.

Ontdek jouw scholingsmogelijkheden op de informatieavond op 19 juni
Delen:  

Kom op 19 juni naar onze informatieavond in Leeuwarden, Drachten, Emmeloord, Sneek of Urk. Wil je weten welke volwassenenopleiding jou goede baankansen geeft? Je kunt als volwassene opleidingen, trainingen en cursussen volgen bij ROC Friese Poort. Je kunt kiezen voor een mbo-opleiding, een branche-erkende opleiding, een cursus, training of voor een traject op maat. We houden rekening met jouw persoonlijke situatie. Ons onderwijs is zó ingericht dat jouw opleiding goed is te combineren met werk en/of gezin. Vaak kun je de opleiding of cursus versneld of in de avonduren volgen en zijn er mogelijkheden voor (online) zelfstudie. Je krijgt les in kleine groepen en je zit met vakgenoten in de klas. Je hebt veel raakvlakken en bovendien leer je ook van elkaar. Wat wordt jouw volgende stap? We informeren je graag over jouw scholingsmogelijkheden.

Nieuwe opleiding voor werkenden in de kinderopvang
Delen:  

Werk je in de kinderopvang en wil je meegaan met de veranderingen in de sector? Laat je dan bijscholen van pedagogisch medewerker niveau 3 naar Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Door de veranderende eisen (vroeg- en voorschoolse educatie) in de kinderopvang wordt in alle gevallen gevraagd dat medewerkers in de kinderopvang het diploma Gespecialiseerd medewerker pedagogisch werk niveau 4 gaan behalen. ROC Friese Poort heeft een traject ontwikkeld waarbij de medewerker in een periode van 52 weken (42 lesdagen) kan worden geschoold van niveau 3 naar niveau 4. Er kan bij voldoende deelname gestart worden met de opleiding in Drachten, Sneek of Leeuwarden. 

Voorkom dat jouw bestanden worden gestolen of gegijzeld
Delen:  

In software zitten veel kwetsbaarheden die hackers of virussen kunnen gebruiken om je bestanden te stelen of te gijzelen. Bij computers of laptops gaat het om software zoals het besturingssysteem en programma's als Adobe Acrobad Reader, Java, Word, Excel, etc. Bij mobiele telefoons en tablets gaat het naast het besturingssysteem ook om geïnstalleerde apps. De makers van deze software zijn continu bezig met het verwijderen van kwetsbaarheden. Update je computer, tablet of mobiele telefoon.

Dit is de vierde van de acht vuistregels die worden behandeld in de workshop Cyber Aware @Work voor medewerkers. Aan de hand van deze vuistregels worden medewerkers meegenomen in de herkenning van digitale dreigingen en met welke maatregelen je dit kunt minimaliseren. Neem voor meer informatie of een offerte contact op met Christa van der Veer, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (058) 233 99 66.

Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo-ers
Delen:  

Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB aan de minister van OCW aanbood. 80% Van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed. Werkgevers beoordeelden recent gediplomeerde mbo-werknemers op zeven criteria: vakkennis, beroepsvaardigheden, beroepshouding, taal- en rekenvaardigheden, omgang met collega’s en leidinggevenden, bereidheid zich in te zetten voor het bedrijf en het vermogen zich in het vak te ontwikkelen en bij te leren. Lees meer
Bron: Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Subsidie werkgevers voor scholing zorg en welzijn
Delen:  

Wil je een impuls geven aan opleidingsprojecten binnen je instelling? En wil je gebruik maken van de co-financiering (subsidie) van gekwalificeerde scholing gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde medewerkers of omscholing binnen je instelling?

Vanaf 1 mei 2018 is het tweede tijdvak geopend. De aanvraag kan vanaf 15 mei tot uiterlijk 15 juni worden ingediend. 

Meer informatie, vragen en antwoorden over het SectorplanPlus en de aanvraagprocedure vind je op sectorplanplus.nl.

RegioPlus heeft een subsidiekaart ontwikkeld voor werkgevers in de Zorg en Welzijn. De subsidiekaart geeft een overzicht van relevante subsidies voor werkgevers in de Zorg en Welzijn. De subsidies hebben betrekking op bij-, op- en nascholing, instroom, behoud werknemers en innovaties. De subsidiekaart is in mei geactualiseerd en wordt regelmatig vernieuwd.

Neem voor meer informatie over SectorplanPlus of de subsidiekaart van RegioPlus contact op met Vera van der Boom, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (058) 233 99 66.

Van harte gefeliciteerd
Delen:  
44 Medewerkers van de KwadrantGroep ontvingen woensdag 16 mei hun certificaat voor de 20 weekse cursus ‘Ondersteunen bij verpleegtechnisch handelen'. Hiermee zijn de medewerkers breder inzetbaar en wordt de kwaliteit van de zorg nog hoger.
15 Medewerkers van Thuiszorg het Friese Land ontvingen op 25 mei 2018 hun certificaten 'Ondersteunen bij persoonlijke verzorging'.
Wil jij je medewerkers ook bijscholen? Bekijk ons scholingsaanbod op het gebied van zorg en welzijn. Mis je bepaalde cursussen of vaardigheden voor jouw organisatie in ons aanbod? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij deze op maat maken en aanbieden.


Wake up call Cyber Security
Delen:  

Donderdag 17 mei ontbeten ondernemers in Súdwest-Fryslân met een wake up call cyber safety in Lokaal 55 in Sneek. Stichting Cyber Safety Noord-Nederland gaf een ontbijtsessie om ondernemers bewust te maken van de digitale gevaren en tips om ze te vermijden of bestrijden. De ontbijtsessie is onderdeel van de Cyber to Go-roadshow om ondernemers in Noord Nederland cyber aware en weerbaarder te maken. Lees meer over Cyber Safety Noord-Nederland.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer