Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over het Online Studie Advies Volwassenen op donderdag 3 september en de bijdrage voor scholingskosten en stagebegeleiding.

Achter de schermen is de afgelopen periode hard gewerkt om onze opleidingen en cursussen online aan te bieden en ook om trainen op locatie weer mogelijk te maken. Dankzij diverse veiligheids- en hygiëne maatregelen kun je de opleidingen en cursussen op locatie veilig volgen.

Wij hebben er weer zin in en gaan graag weer samen aan de slag!

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Online Studie Advies Volwassenen
Provincie draagt bij aan scholingskosten medewerkers en stagebegeleiding
Nieuw: e-learning Maritiem
Maritieme scholing met subsidie
"Met een papiertje op zak sta je gewoon sterker"
Extra coaching en begeleiding voor 146 jonge statushouders
Eerste praktijkverklaring Zorg en Welzijn volwassenenonderwijs
Examentraining CO voor monteurs Pranger-Rosier
Dubbele diplomering eerste zij-instromers zorg Coloriet College
19 september Werkfestival Súdwest Fryslân
Online Studie Advies Volwassenen
Delen:  

Wil jij een opleiding of cursus volgen, maar weet je nog niet precies welke? Of heb je meer informatie nodig? Ga met ons in gesprek en ontdek jouw scholingsmogelijkheden. Laat jouw gegevens achter en wij nemen op donderdag 3 september 2020 tussen 16.00 uur en 20.00 uur contact met jou op. We kunnen videobellen of gewoon telefoneren. Uiteraard mag je ons ook bellen op (058) 233 99 66. Stel je vragen, spar met ons over je scholingsmogelijkheden en check of je in aanmerking komt voor scholingssubsidies. Wie weet start jij binnenkort met een interessante cursus of opleiding!

Provincie draagt bij aan scholingskosten medewerkers en stagebegeleiding
Delen:  

Als Fries bedrijf of organisatie kun je per 1 september bij de provincie een bijdrage aanvragen voor scholingskosten van medewerkers en voor het begeleiden van een stagiair. Met deze twee provinciale regelingen worden bedrijven en andere organisaties in deze zware economische tijden gestimuleerd om te investeren in hun medewerkers en de drempel verlaagd om een stagiair aan te nemen. Deze regelingen maakte gedeputeerde Sander de Rouwe 27-8-2020 bekend in bijzijn van Alice Muller, lid College van Bestuur ROC Friese Poort en Jan Kampherbeek van CNV- vakgenoten. De Rouwe: "Met onze maatregelen willen we bedrijven steunen en investeren we gelijktijdig in ons onderwijs." Lees meer

Nieuw: e-learning Maritiem
Delen:  

Je kunt bij ROC Friese Poort nu voor maritieme cursussen ook (deels) online aan de studie. Voor de cursus Marcom A is een online versie ontwikkeld. En nieuw in ons aanbod zijn de blended-learning (online en op locatie) cursussen Marcom B, Marifonie en GMDSS na marifonie. Je start met e-learning (online cursus). Je hebt 6 maanden toegang tot de online leeromgeving. Als je dit hebt afgerond, meld je je aan voor praktijk- en examentrainingen op Urk. Check of je in aanmerking komt voor een tegoedbon van het Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland of andere subsidies!

Maritieme scholing met subsidie
Delen:  

Ben jij woonachtig of werkzaam in de maritieme sector in Noordelijk Flevoland of wil je aan de slag in de maritieme sector? En wil jij graag een opleiding of cursus volgen? Check of je in aanmerking komt voor een tegoedbon van € 5.000,00 per persoon van het Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland. Voor de beroepsvisserij IJsselmeer-Markermeer-IJmeer is een extra tegoedbon beschikbaar. Bekijk de voorwaarden en het aanbod.

"Met een papiertje op zak sta je gewoon sterker"
Delen:  

"Ik ben blij dat ik deze stap heb gewaagd", zegt Manuela ten Brink, student uit het volwassenenonderwijs ROC Friese Poort. Manuela volgde een versneld mbo-traject Managementassistant niveau 4 na EVC. Manuela heeft bijna alles via de digitale werkomgeving gedaan om veel reizen te voorkomen. "Als ik vragen had, kon ik ze altijd stellen en ik voelde me gesteund. Naast een 36-urige werkweek vond ik het toch goed te doen en binnen een jaar heb ik de opleiding afgerond." Lees haar hele verhaal

Extra coaching en begeleiding voor 146 jonge statushouders
Delen:  

Mede dankzij een ESF-subsidie biedt ROC Friese Poort 146 jonge statushouders extra coaching en begeleiding. Door een taalachterstand en weinig kennis van de Nederlandse samenleving, het schoolsysteem en arbeidsmarkt, lopen statushouders achter op Nederlandse studenten. De coaching brengt vooral rust aan de studenten, waardoor ze zich beter kunnen focussen op hun studie. De door- en uitstroom van statushouders verbetert. 

Eerste praktijkverklaring Zorg en Welzijn volwassenenonderwijs
Delen:  

Zohreh Fard Nazeri is de eerste student Zorg en Welzijn in Emmeloord die een praktijkverklaring heeft ontvangen. Zohreh ontdekte tijdens het traject welke praktijkwerkzaamheden voor haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voerde ze, onder begeleiding van een praktijkbegeleider, uit bij Zorggroep Almere. Praktijkleren op maat is bedoeld voor mensen zonder startkwalificatie voor wie het behalen van een volledig mbo-diploma/-certificaat vooralsnog niet haalbaar lijkt. Met de praktijkverklaring kunnen zij aantonen de praktijk te beheersen. Lees meer

Examentraining CO voor monteurs Pranger-Rosier
Delen:  

Zeven monteurs van Pranger-Rosier zijn geslaagd voor het online theorie-examen voor de erkenningsregeling Vakmanschap koolmonoxide-preventie. Tijdens de examentraining in het DuurzaamDoen huis kwamen de thema's koolmonoxide en gasverbrandingsinstallaties aan de orde. Nu kunnen ze zich aanmelden voor het praktijkexamen bij ROC Friese Poort. Dan gaan ze aan de slag met de installatie en het instellen van een gastoestel.

Dubbele diplomering eerste zij-instromers zorg Coloriet College
Delen:  

Niet één, maar twee diploma’s voor de eerste groep zij-instromers van Coloriet College. De nieuwbakken zorgprofessionals ontvingen 10 juli hun diploma’s tijdens een aangepaste uitreiking in de Inspiratiefabriek van ROC Friese Poort in Emmeloord. Het interne traject is een combinatie van de opleidingen Verzorgende IG en Medewerker maatschappelijke zorg. Het opleidingstraject is een co-creatie op initiatief van zorgorganisatie Coloriet. "Blij dat we hebben volgehouden." Marjan blikt terug namens de klas: “Die twee jaar hebben ons rijker gemaakt dan van te voren bedacht. We kunnen dat doen waar ons hart ligt.” Lees meer

19 september Werkfestival Súdwest Fryslân
Delen:  

Ben jij op zoek naar (ander) werk of wil je je om-, her- of bijscholen? Bezoek ons dan op zaterdag 19 september tussen 10.00 uur en 16.00 uur op het werkfestival bij Lokaal 55 in Sneek. Ontdek jouw scholingsmogelijkheden en het belang van een leven lang ontwikkelen. Je vindt ROC Friese Poort op het kennisplein overheid en onderwijs. Ga met ons in gesprek en laat je inspireren en informeren. Ook vind je hier vacatures binnen ROC Friese Poort. Er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter economie en de hygiëne maatregelen.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer