Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

DuurzaamDoen lezing over natuurlijk verwarmen zonder gas
Informatieavond voor jongeren en volwassenen op 7 november
Ontdek Techniek op 15 november in Drachten
Kom naar de opening van Cyber@Work op 24 november
Open huis ROC Friese Poort Emmeloord op 28 november
3400 Zorgmedewerkers opgeleid dankzij sectorgelden
Zwaardere zorg resulteert in nieuw lespakket
Mbo cruciaal voor vertrouwen in de toekomst
Stageplaatsen gezocht!
Opleidingsbudget voor 2017 al besteed?
Eigen medewerkers volgen workshop Cyber Awareness

DuurzaamDoen lezing over natuurlijk verwarmen zonder gas
Delen:  

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Uneto-VNI, Kenteq en OTIB organiseren een Duurzaam Doen Lunchlezing over natuurlijk verwarmen zonder gas. Er zijn drie sprekers en een demo bus met een echt werkende Waterstage. De lezing vindt plaats op woensdag 1 november 2017 van 12.15 uur tot 13.30 uur aan de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden. Meer informatie en aanmelden

 

Informatieavond voor jongeren en volwassenen op 7 november
Delen:  

Wil je graag een opleiding volgen, maar weet je nog niet precies welke? Wij informeren je graag over de scholingsmogelijkheden. Je kunt als volwassene bij ons terecht voor branche-erkende en mbo-opleidingen, cursussen en trainingen. Kom op dinsdag 7 november tussen 19.00 uur en 21.00 uur naar onze vestiging in Leeuwarden (Wilaarderburen 1), Drachten (Splitting 21-23) of Sneek (Harste 4-6).

Ontdek Techniek op 15 november in Drachten
Delen:  

Op woensdagavond 15 november 2017 opent ROC Friese Poort haar deuren voor jongeren, volwassenen en werkgevers om de scholingsmogelijkheden op het gebied van techniek onder de aandacht te brengen. Ontdek Techniek vindt plaats in het techniekgebouw (gebouw B) op de Splitting 21-23 in Drachten. Je kunt je aanmelden voor 1 of 2 technieksessies naar keuze en daarna een kijkje nemen in de praktijklokalen. Meer informatie en aanmelden

Kom naar de opening van Cyber@Work op 24 november
Delen:  

Om het digitale bewustzijn van studenten en medewerkers van bedrijven te versterken heeft ROC Friese Poort Cyber@Work opgericht. Met Cyber@Work willen wij cyber awareness in beroepsopleidingen integreren, mbo ICT Security specialisten opleiden en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen verzorgt workshops Cyber Awareness voor bedrijven. Op 24 november 2017 vindt de officiële opening van Cyber@Work plaats op de Anne Wadmanwei 6. Studenten van de opleiding ICT-Beheer en Applicatie ontwikkelaar starten in de ochtend met een Capture the Flag event. Met diverse hacking challenges strijden de teams tegen elkaar. Je bent vanaf 11.30 uur van harte welkom om een kijkje te nemen bij deze challenge en gebruik te maken van het lunchbuffet. Na de officiële opening geeft Sander Veenstra van het Lectoraat Cyber Safety NHL een lezing over Cyber Awareness in het bedrijf. Volg daarna de workshop 'Hoe cyberproof ben jij?' met praktische tips en tools. Meer informatie en aanmelden 

Open huis ROC Friese Poort Emmeloord op 28 november
Delen:  

We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt en dat je een goed gevoel krijgt bij de vestiging waar je wellicht een opleiding gaat volgen. Daarom organiseert ROC Friese Poort Emmeloord een open huis op dinsdag 28 november 2017. Je bent tussen 16.00 uur en 20.00 uur van harte welkom aan de Espelerlaan 74 in Emmeloord.

Per abuis is in de verzonden nieuwsbrief de vestiging Urk genoemd in plaats van Emmeloord. Het open huis is wel in Emmeloord. Excuses voor de onjuiste communicatie.

3400 Zorgmedewerkers opgeleid dankzij sectorgelden
Delen:  

Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland is bijna twee maanden geleden geëindigd en de resultaten van het sectorplan zijn bekend. Maar liefst 3.424 medewerkers hebben met behulp van financiële ondersteuning van Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland een scholingstraject afgerond. De sectorgelden waren bedoeld om de competenties van medewerkers te vergroten. Hiermee wordt ingespeeld op de veranderingen in de zorg. In het kader van dit project heeft ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen de opleiding Maatschappelijk verzorgende IG aangeboden. Middels deze opleiding konden deelnemers door het volgen van één opleiding worden opgeleid tot medewerker maatschappelijk werk en verzorgende IG.

Zwaardere zorg resulteert in nieuw lespakket
Delen:  


De Friese zorgorganisaties Hof en Hiem en Leppehiem werken graag samen. Die samenwerking is ooit ontstaan vanuit een collegiaal overleg tussen de bestuurders van beide organisaties. Zo maken ze allebei gebruik van de sectorgelden om mensen voor de zorg op te leiden via het BBL-traject Maatschappelijk Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) mbo niveau 3. Ook zorgcentrum Het Bildt neemt deel aan dit traject. Veranderingen in de ouderenzorg, met name de toegenomen zorgzwaarte, resulteerden in een nieuw lespakket. ROC Friese Poort voegde de mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg samen met de mbo-opleiding Verzorgende IG.
Lees het volledige artikel van Stichting ZorgpleinNoord.
Ze zijn het roerend met elkaar eens: ‘Wij kregen een kans en hebben die gegrepen’, aldus Lambertina Feenstra (48) en Lisa Nuwolt (47). Beiden werkten jarenlang in het bedrijfsleven. Sinds twee jaar zijn ze actief in de ouderenzorg. Lambertina bij Zorggroep Hof en Hiem op locatie Talma Hiem in Balk en Lisa bij Leppehiem in Akkrum. Ze zitten in het tweede jaar van hun mbo-opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg), een BBL-traject via ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, waarvan de lessen worden gegeven op locatie. Ze hebben hun diploma inmiddels in ontvangst te kunnen nemen.
Lees het volledige artikel van Stichting ZorgpleinNoord.
Mbo cruciaal voor vertrouwen in de toekomst
Delen:  

Het gepubliceerde regeerakkoord ademt van de eerste tot de laatste letter uit hoe belangrijk het beroepsonderwijs is voor vertrouwen in de toekomst. "Niet alleen voor het opleiden van vakmensen met de juiste skills voor de arbeidsmarkt van morgen, maar ook vanwege de maatschappelijke opdracht die de regering centraal stelt in het akkoord: goed burgerschap." Dat zegt Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad in een eerste reactie op het regeerakkoord 2017-2021. "In het mbo stropen we de mouwen op om met de diverse ministeries aan de slag te gaan. Want niet alleen OCW rekent op het mbo. Het regeerakkoord laat zien dat de opdracht aan het mbo breed is en ministerie-overstijgend." Lees verder
Bron: MBO Raad 11-10-2017

Stageplaatsen gezocht!
Delen:  

Voor ons opleidingstraject Monteur werktuigkundige installaties zijn wij op zoek naar stageplaatsen. Bent u werkzaam bij een installatiebedrijf dat tevens een erkend leerbedrijf is? En kunt u een stageplek en praktijkbegeleiding bieden voor een kandidaat voor minimaal 24 tot 32 uur per week? Neem dan contact op met Dirk Westerhof van Gemeente Leeuwarden via telefoonnummer (058) 751 2164 of (06) 3166 4280.

Lees meer over het unieke project Groen werkt!

Opleidingsbudget voor 2017 al besteed?
Delen:  

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. 40 Procent van het opleidingsbudget wordt echter niet besteed en verdwijnt dus eind december. Informeer naar het budget en geef je persoonlijke ontwikkeling dit najaar nog een boost! Bekijk al onze volwassenenopleidingen

Let op! Je kunt het opleidingsbudget van 2017 nog besteden en pas in 2018 starten met jouw opleiding of training, door je dit jaar nog in te schrijven.

Eigen medewerkers volgen workshop Cyber Awareness
Delen:  

Wist je dat menselijke fouten goed zijn voor 70% van alle informatiebeveiliging incidenten? Op dinsdagochtend 31 oktober 2017 volgen onze eigen medewerkers de workshop Cyber Awareness. Hoe cyberproof is jouw organisatie?

Wil jij de workshop ook volgen? Schrijf je dan in voor de workshop op 28-11-2017 in Emmeloord, 12-12-2017 of 9-1-2018 in Leeuwarden. Of vraag een bedrijfsofferte aan.   

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer