Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Kom 15 november naar onze Open Dag
Forse groei ROC Friese Poort
Nieuwe website
Oproepje reviews
Wil jij ook aan de slag met online marketing
Subsidiekaart werkgevers zorg en welzijn
Niets doen is geen optie
Hoe ziet de toekomst van werk eruit?
Nationale Werkbezoekdag op 21 november
Aethon op zaterdag les bij ROC Friese PoortKom 15 november naar onze Open Dag
Delen:  

Ben je 21 jaar of ouder en wil jij een (mbo-)opleiding volgen? Bijvoorbeeld omdat je na je vooropleiding bent gaan werken en nu alsnog een opleiding wilt volgen. Of wil je nu de opleiding afmaken die je ooit bent begonnen? We geven hier tijdens onze Open Dagen graag meer informatie over. Bij ROC Friese Poort kun je als volwassene opleidingen, trainingen en cursussen volgen. Je kunt kiezen voor een mbo-opleiding, een branche-erkende opleiding, een cursus, training of voor een traject op maat. Wat wordt jouw volgende stap? Deze Open Dag is voor zowel het jongeren- als het volwassenenonderwijs! Je bent tussen 16.00 uur en 20.00 uur van harte welkom in onze vestigingen Drachten, Emmeloord, Leeuwarden en Sneek. Lees meer over de Open Dagen.

Forse groei ROC Friese Poort
Delen:  

ROC Friese Poort groeide nog niet eerder zo snel. Dit jaar groeit de totale studentenpopulatie met zo’n 900 studenten naar bijna 15.000 studenten. Dat blijkt uit de cijfers op peildatum 1 oktober. Een groei van 6,4%. Tegen de verwachtingen in, omdat het aantal jongeren demografisch gezien gaat krimpen. Zo’n 60% van de groei, bestaat uit volwassenen. “Dat komt door de aantrekkende arbeidsmarkt. Een van onze ambities de komende jaren, is verder invulling te geven aan een leven lang ontwikkelen. Onze specialisten in het volwassenonderwijs leveren nu al maatwerk in nauw overleg met het werkveld. Ook vinden we het belangrijk om mensen die nu langs de kant staan, met onderwijs op maat een plek te geven op de arbeidsmarkt.”, aldus de heer Meijerink, Voorzitter College van Bestuur - ROC Friese Poort. Lees meer

Nieuwe website
Delen:  Hoera! Onze nieuwe website is live. Natuurlijk vind je alle 271 mbo-opleidingen, brancheopleidingen en cursussen voor volwassenen weer terug op onze site. Je kunt nu ook opleidingen en cursussen met elkaar vergelijken. Zo zie je de verschillen tussen duur, locaties, lesmoment en scholingskosten van verschillende opleidingen in een handig overzicht staan. Ook is er volop ruimte voor reviews. Niet alleen voor ervaringen van onze volwassen studenten, maar ook van bedrijven die medewerkers via ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen scholen.
Oproepje reviews
Delen:  

Lijkt het jou ook leuk om jouw ervaring terug te lezen op onze website en ben je student binnen het volwassenenonderwijs of werk je bij een bedrijf dat medewerkers via ROC Friese Poort in een scholingstraject heeft (gehad)? Neem dan contact met ons op via volwassenen@rocfriesepoort.nl of bel met de afdeling Marketing & Communicatie via telefoonnummer 058-2339966. Dan is jouw verhaal straks, net als de ervaringen van onze studenten Online marketing terug te lezen op onze nieuwe website!

Wil jij ook aan de slag met online marketing
Delen:  

Maar weet je niet waar te beginnen? Of doe je het werk al, maar mis je nog kennis en ervaring? Of wil je aan de slag als online marketeer? Dan is onze opleiding Online Marketing of de cursus Google Ads echt iets voor jou. Leer in korte tijd alles over Online marketing en Google Ads.

Subsidiekaart werkgevers zorg en welzijn
Delen:  

RegioPlus heeft een subsidiekaart ontwikkeld voor werkgevers in de zorg en welzijn. De subsidiekaart geeft een overzicht van relevante subsidies op bij-, op- en nascholing, instroom, behoud werknemers en innovaties voor werkgevers in de Zorg en Welzijn. RegioPlus is een samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties. Hun missie is het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn. RegioPlus vormt de schakel tussen landelijk beleid en regionale uitvoering. Neem voor meer informatie contact op met Vera van der Boom, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer (06) 27002001.

Niets doen is geen optie
Delen:  

Volgens Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland, zijn ook HR-professionals verantwoordelijk voor het continu bijscholen van het personeel en het verzilveren van hun ervaring en potentie. “Niets doen is geen optie. Werknemers moeten samen met de werkgever echt hun eigen aanpassingsvermogen creëren.”
“Natuurlijk”, benadrukt Ten Hoonte, “is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Maar het bedrijfsleven kan wel degelijk een belangrijke rol spelen in het bijscholen van personeel.” Lees meer - Bron: PWnet

Hoe ziet de toekomst van werk eruit?
Delen:  

Het World Economic Forum (WEF) sprak met de werkgevers van zo’n 15 miljoen werknemers in 20 landen en 12 bedrijfssectoren over de verwachte trends in de periode 2018-2022. De resultaten staan in The Future of Jobs Report 2018. Randstad heeft de belangrijkste punten uit het onderzoek op een rij gezet: robotisering neemt toe, maar ziet er in elke sector anders uit, er gaan banen verdwijnen, maar er komen ook banen bij, de verdeling van werk tussen mens en machine verandert - snel, nieuwe taken vragen om nieuwe vaardigheden en we moeten allemaal ‘lifelong learners’ worden. Bron: Randstad > Lees het volledige artikel

Nationale Werkbezoekdag op 21 november
Delen:  

Organisaties in heel Nederland doen mee Nationale Werkbezoekdag op 21 november. Vind je het leuk om een werkzoekende een kijkje in de keuken te geven op jouw werkplek en hem of haar alles te vertellen over je vak en je branche? Stel dan je bedrijf op 21 november open voor een nieuwsgierige werkzoekende! Je kunt die dag een netwerkgesprek, een bedrijfspresentatie of een rondleiding geven. Alles gebeurt op afspraak in onderleg tussen jou en de nieuwsgierige werkzoekende. Je bepaalt zelf de invulling van de dag en hoeveel kandidaten je uitnodigt. Wil je ook deelnemen aan de Nationale Werkbezoekdag op 21 november 2018? Meld je organisatie aan.
Mochten er naar aanleiding van de Nationale Werkbezoekdag scholingsvragen ontstaan of wil je graag vooraf informatie over de scholingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (058) 233 99 66.

Aethon op zaterdag les bij ROC Friese Poort
Delen:  

Op zaterdag 6 oktober startte de eerste groep van Aethon bij ROC Friese Poort. Dit is de eerste groep die op zaterdag les volgt! In verband met colleges op wisselende dagen is het ideaal voor de studenten om de training in het weekend en/of avonduren te volgen. De studenten volgen een training waarmee ze aan de slag kunnen in de zorg. Ze worden ingezet en begeleid vanuit Aethon. Aethon is een samenwerkingspartner voor zorginstellingen en woningscoöperaties op het gebied van HR. Het zijn veelal onervaren studenten met affiniteit in de zorg. Zij verlenen ADL-zorg (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Studenten met een directe zorgachtergrond (hbo-V en Geneeskunde) krijgen de mogelijkheid om voorbehouden handelingen te verrichten. Als eindresultaat ontvangen de studenten een certificaat waarmee ze kunnen aantonen bevoegd te zijn voor het werken in de zorg via Aethon.

 

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer