Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

DemoDag verspanende technieken
Ben jij de volgende horeca held?
Nederlandse eetcultuur weer op de kaart
Assistent in de gezondheidszorg iets voor jou?
Opnieuw naar school voor een betere baan
Ei van Columbus voor werving in de metaal
Scholing nieuwe woonzorgondersteuners Noorderbreedte van start
CAD SpaceClaim
Leren lassen of specialiseren
DemoDag verspanende technieken
Delen:  

ROC Friese Poort organiseert in samenwerking met Oude Reimer speciaal voor bedrijven een DemoDag verspanende technieken. Ontdek de nieuwste technologische ontwikkelingen in korte presentaties en demo's van toonaangevende partners. De DemoDag vindt plaats op donderdag 28 februari 2019 vanaf 13.45 uur bij ROC Friese Poort in Drachten. Meer informatie en aanmelden.

Ben jij de volgende horeca held?
Delen:  

Ook als volwassene kun je nu bij ons terecht voor scholing in de horeca! Wil jij graag aan de slag in de horeca, maar heb je nog geen ervaring? Volg dan de training Horeca basisvaardigheden en leer in 1 dag communiceren met gasten, draagtechnieken, biertappen en basiskennis van wijn. Of start in september met de branche erkende opleiding Basiskok of Zelfstandig werkend kok en haal in 25 weken je SVH-diploma! Heeft jouw organisatie behoefte aan een horeca maatwerktraject? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (058) 233 99 66.

Nederlandse eetcultuur weer op de kaart
Delen:  

Horeca docenten bij ROC Friese Poort werken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine. "De Nederlandse keuken is creatief, gevarieerd en duurzaam: dat verdient waardering." vertelt Jelle Dijkema, instructeur horeca bij ROC Friese Poort Sneek. "We leren studenten bewust te werken met de 5 principes van Dutch Cuisine. Onze gedreven vakdocenten hebben allemaal ervaring met werken volgens de Dutch Cuisine principes. Ze zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca." Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken en kan het huidige imago van onze Nederlandse eetcultuur ombuigen. Van een alledaagse keuken naar een creatieve, duurzame en innovatieve keuken met een unieke signatuur waar iedereen trots op is.

Assistent in de gezondheidszorg iets voor jou?
Delen:  


Opnieuw naar school voor een betere baan
Delen:  

Hogerop willen komen in de zorg, maar net dat ene diploma of certificaat missen? In Friesland is een speciaal scholingstraject gestart om versneld verpleegkundigen en verzorgenden IG op te leiden. Ingrid greep haar kans! Lees het artikel van Leren en Werken in de Metro 20-12-2018. Wil jij ook aan de slag in de zorg? Of wil je je specialiseren? Bekijk het scholingsaanbod Zorg en Welzijn voor volwassenen.

Ei van Columbus voor werving in de metaal
Delen:  
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Friese metaalbedrijven Oreel, Oostwoud en Meijer Metal slaan de handen ineen met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en Randstad om het tekort aan vakmensen aan te pakken. Lees het artikel 'Ei van Columbus voor werving in de metaal' van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Wil je meer weten over de scholingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Ben je zelf geïnteresseerd in een scholingstraject in de metaal? Neem dan telefonisch contact met ons op via 058 - 233 99 66.

Scholing nieuwe woonzorgondersteuners Noorderbreedte van start
Delen:  

Samen met ROC Friese Poort biedt Noorderbreedte een scholingstraject aan voor nieuwe woonzorgondersteuners. Ongeveer 100 nieuwe medewerkers van Noorderbreedte zijn op 3 januari gestart met de scholing woonzorgondersteuner bij ROC Friese Poort. De bedoeling is dat de komst van de woonzorgondersteuners ook de werkdruk bij collega’s verlaagt. “Doordat er meer medewerkers komen, krijgen de andere teamleden meer tijd om mét persoonlijke aandacht hun eigen werkzaamheden te doen. Op die manier dragen ze eveneens bij aan het welzijn van de bewoners en dat bevordert natuurlijk ook hun eigen werkplezier.” In februari start er nog een groep met ongeveer 60 nieuwe medewerkers. Lees verder.

CAD SpaceClaim
Delen:  
https://www.rocfriesepoort.nl/volwassenen/richtingen/cad-spaceclaim

Wil je als 3D CAD tekenaar verder waar andere programma’s ophouden? Dan is CAD SpaceClaim echt iets voor jou! Tijdens de cursus krijg je inzicht in de werking en het gebruik van SpaceClaim. Je leert onder andere direct modeling, bediening en tekenen van elementen. Daarnaast leer je samenstellingen en werktekeningen maken. Schrijf je nu in voor de cursus in april 2019 in Drachten.

Leren lassen of specialiseren
Delen:  

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer