Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Corona, en nu?
Bereikbaarheid volwassenenonderwijs
De finalisten zijn bekend, stem op jouw favoriet
Zorgdocente Anneke Bargerbos springt bij
BIG-registratie voor voormalige en huidige verpleegkundigen en artsen
Voucherregeling MKB Fryslân
“Na 18 jaar ging ik terug naar school”
Scholingsvoucher Metaal en Techniek
Korte cursussen en keuzedelen uitgelicht
Nieuwe groep zij-instromers aan de slag bij Talant
Gratis webinar online marketing
Gezamenlijk tekorten in de zorg aanpakken
ROC Friese Poort grote winnaar bij Skills The Finals
Gratis opleidingen
Zorg op afstand
Corona, en nu?
Delen:  

Vrijdag de 13e van maart… Hoe onwerkelijk… Alle lessen en studentgerelateerde activiteiten van ROC Friese Poort worden opgeschort. De kwaliteit van ons onderwijs stond onder druk. Er waren zorgen over de gezondheid van collega’s, studenten en die van onszelf. Een moeilijke, spannende en onwerkelijke tijd. De deur gaat letterlijk en figuurlijk dicht. Trainingen worden verschoven, praktijklessen worden opgeschort.

Tegelijkertijd biedt de crisis ook kansen. Kansen om onze digitale vaardigheden te verbeteren en verdere stappen te zetten in het afstandsleren, als aanvulling op ons reguliere onderwijs. Intakegesprekken worden telefonisch afgehandeld en onderwijs wordt, waar mogelijk, op afstand vorm gegeven. Prachtige voorbeelden hoe we ook nu als opleider staan voor flexibiliteit, maatwerk en innovatie.

Duizenden vrijwilligers springen bij in de zorg. Ook docenten en stagiaires van ROC Friese Poort. We zien dat de cruciale beroepsgroepen, waaronder relatief veel mbo-functies, onze samenleving draaiende houden.

We moeten het virus met zijn allen overwinnen. Iedereen voert de strijd op zijn eigen manier. Waar mogelijk, blijven wij doen waar we goed in zijn; onderwijs verzorgen. Samen op weg naar een gezonde toekomst.

Informatievoorziening
We merken dat er bij studenten en opdrachtgevers ook vragen zijn wat deze situatie betekent voor scholingstrajecten. Op onze website vind je de antwoorden op vragen die veel bij ons binnenkomen.


Bereikbaarheid volwassenenonderwijs
Delen:  

Ook wij werken de komende periode vanuit huis. Wij staan juist nu digitaal, telefonisch en online graag voor je klaar. Heb je een vraag over een volwassenenopleiding, jouw scholingsmogelijkheden, een ontvangen factuur of een andere opleidingsvraag? Mail je vraag naar volwassenen@rocfriesepoort.nl en wij nemen spoedig contact met je op. Heb je als organisatie een vraag aan ons? Dan kun je contact opnemen met je opleidingsadviseur. Misschien staat jouw vraag en antwoord hier al tussen.

De finalisten zijn bekend, stem op jouw favoriet
Delen:  

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn alle geplande activiteiten/evenementen tot 1 juni afgelast. Zo wordt ook de uitreiking van de STAR Awards, de verkiezing voor uitblinkende studenten, docenten en stagebedrijven, tot nader orde uitgesteld. Ondanks dat zijn de finalisten bekend gemaakt. Bekijk de finalisten via de categorieën en stem op jouw favoriet!

Zorgdocente Anneke Bargerbos springt bij
Delen:  

Alle handen zijn nu nodig in de bestrijding van het corona-virus. Oud-verpleegkundigen melden zich massaal voor een terugkeer in de zorg. Zo ook onze docent Anneke Bargerbos. ,,Als ik aan het bed geroepen word, laat ik alles vallen’’ vertelt Anneke. Ze brengt haar eigen lessen tijdens deze corona-crisis weer in de praktijk. De 47-jarige uit Rottevalle onderwijst normaal gesproken volwassen zorgstudenten bij ROC Friese Poort in Drachten. Vorige week werd ze ingewerkt in de kliniek van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Lees het volledige artikel op LC.nl

BIG-registratie voor voormalige en huidige verpleegkundigen en artsen
Delen:  

Voormalige verpleegkundigen en artsen van wie de registratie in het BIG-register is verlopen na 1 januari 2018, mogen met onmiddelijke ingang bij uitzondering weer aan de slag in de zorg, zonder dat zij zich opnieuw in het register inschrijven. Daarnaast wordt de herregistratie-verplichting voor alle Wet BIG-beroepsbeoefenaren tot nader order opgeschort. De maatregel voorkomt dat zorgverleners die nu hard nodig zijn, hun bevoegdheden verliezen. Lees meer

Voucherregeling MKB Fryslân
Delen:  

Om medewerkers van Friese bedrijven tegemoet te komen, heeft de provincie een voucherregeling voor het midden- en kleinbedrijf verruimd. Ondernemers kunnen de regeling gebruiken voor het bij- en omscholen van personeel. De helft van de scholingskosten kan worden vergoed, met een minimum van 500 euro en een maximum van 2500 euro per aanvraag. Gedeputeerde Sander de Rouwe wil ondernemers zo stimuleren om in deze tijd te investeren in hun personeel. Voor de regeling, die eerder al gold voor scholing van de ondernemer zelf, is 850.000 euro beschikbaar. 300.000 euro is vrijgemaakt voor scholing van personeel. Lees meer

 

“Na 18 jaar ging ik terug naar school”
Delen:  

Joke Mulder werkt al jaren met veel plezier in de kinderopvang. “Bij het begeleiden van stagiaires merkte ik weleens dat zij andere vaktaal gebruikten dan ik”, vertelt ze. “Ook waren hun opdrachten anders dan in mijn tijd. Dat daagde me uit om mijn kennis van het vakgebied te vergroten.” Na 18 jaar ging Joke terug naar school voor de volwassenenopleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker bij ROC Friese Poort. “Ik heb veel geleerd van de docenten die echt wisten waarover ze het hadden, maar ook van de andere studenten.” Lees het volledige ervaringsverhaal van Joke Mulder in het volwassenenonderwijs.

Scholingsvoucher Metaal en Techniek
Delen:  

Ben je werkzaam in de Metaal & Techniek branche en is jouw vakkennis toe aan een opfrisbeurt? Of zou een talencursus nuttig zijn? Dan is de scholingsvoucher ter waarde van € 1.500,00 echt iets voor jou. Je zet de voucher in voor een cursus, training of opleiding. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding tot meesterlasser, een cursus tekeninglezen of CAD-tekenen. Vraag de voucher snel aan via FNV, want op is op!

Korte cursussen en keuzedelen uitgelicht
Delen:  
Cursus/keuzedeel duur kosten   lesmoment locatie
Installatietechniek basiskennis praktijk 8 dagdelen  € 695,00   woensdag 16.00-20.30 uur  Drachten
Helpende plus (met stage) 10 dagdelen € 495,00   nader te bepalen Emmeloord
Helpende plus (zonder stage) 8 dagdelen € 295,00   dinsdagochtend en/of -middag Drachten
Haal meer uit je website 2 avonden  € 195,00   dinsdagavond  Leeuwarden
Maak een succesvolle contentstrategie 2 avonden  € 195,00   dinsdagavond  Leeuwarden 
Nieuwe groep zij-instromers aan de slag bij Talant
Delen:  

Voorheen werkten ze in een compleet ander werkveld, maar ze willen niets liever dan de overstap naar de zorg maken. Bij Talant zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar 24 enthousiaste zij-instromers gestart met een werken/leren traject. Ze worden klaargestoomd voor het werken als begeleider met cliënten in de gehandicaptenzorg die intensieve en complexe zorg nodig hebben. De studenten volgen 1 dag per week de volwassenenopleiding Maatschappelijke Zorg. De rest van de dagen gaan ze (onder begeleiding) aan de slag op de verschillende Talant-locaties. Lees meer

Gratis webinar online marketing
Delen:  

Iets waar je vaak voorbij rent is je online landschap, je website en social media. Onze docent Tjitte geeft je praktische tips om je website te optimaliseren, hoger in Google te komen en welk social media kanaal voor jouw bedrijf geschikt is. In een half uur krijg je een goed beeld van deze onderwerpen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. Tjitte hoopt jou te inspireren en te motiveren om hier met een frisse blik naar te kijken. Noteer donderdagavond 23 april van 20.00 – 21.00 in je agenda en meld je snel aan. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Gezamenlijk tekorten in de zorg aanpakken
Delen:  

Trots zijn we op de unieke en innovatieve samenwerking tussen Patyna, Noorderbreedte, Thuiszorg Het Friese Land en ROC Friese Poort om de tekorten in de zorg aan te pakken. 24 Zij-instromers en doorstromers van deze drie zorgorganisaties worden door ROC Friese Poort gezamenlijk opgeleid tot Maatschappelijk verzorgende IG mbo niveau 3. De studenten krijgen een dubbelkwalificatie en hebben straks 2 mbo-diploma’s op zak. "Gezien de huidige arbeidsmarkt is gezamenlijk opleiden de toekomst", aldus Linda van Dijken, opleidingsmanager Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort. "Op deze wijze komen werkgevers en werknemers tot een juiste match". Lees meer

ROC Friese Poort grote winnaar bij Skills The Finals
Delen:  

ROC Friese Poort is glansrijk geslaagd tijdens Skills The Finals die in maart in Leeuwarden en Drachten werd gehouden. Onze finalisten haalden maar liefst dertien medailles binnen waarvan acht goud, vier zilver en een brons. In totaal verschenen zo’n 500 studenten in meer dan vijftig vakrichtingen op het grootste finaleoppervlak in de geschiedenis van Skills The Finals: maar liefst 30.000 m2 wedstrijdvloer in het WTC in Leeuwarden, op de vestigingen Leeuwarden en Drachten van ROC Friese Poort, de luchtmachtbasis Leeuwarden en het Friesland College in Leeuwarden. Ook de 12.500 bezoekers die naar de finales kwamen kijken, verbroken een record. Lees meer

Gratis opleidingen
Delen:  

Veel medewerkers zitten tijdens deze coronacrisis noodgedwongen thuis. Medewerkers die graag thuis iets te doen willen hebben, kunnen bijvoorbeeld aan de slag met gratis e-learnings. FryslânWerkt! zet ze voor jou op een rij!

Zorg op afstand
Delen:  

Biedt jouw organisatie zorg en ondersteuning aan thuiswonende cliënten of hun mantelzorgers en wil je extra inzetten op digitale zorg op afstand voor mensen thuis? Of bied je zorg en/of ondersteuning die gericht is op de terugkeer naar huis? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Deze Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) regeling (SET COVID-19) is sinds 7 april weer open. Je kunt tot 1 juni 2020 een aanvraag indienen.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer