Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

In deze nieuwsbrief lees je o.a. over de bouw van de maritieme campus op Urk, subsidie mogelijkheden en de terugblik op het afgelopen jaar door Saskia Visser, directeur Bedrijfsopleidingen. Veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Saskia blikt terug op het afgelopen jaar
Verlenging van de subsidie ''NL Leert Door''
Start bouw maritieme campus Urk
Meld je nu aan voor de online cursus Marcom A
Maak kennis met het vak docent en instructeur
Verzorgende IG voor herintreders
Speciaal voorschakeltraject voor Helpende bij Z&W
Hoe verloopt een diplomering in de coronatijd?
Kom jij ook naar het Ontwikkeling Telt Festival?
Leer meer over Digitale Weerbaarheid
Saskia blikt terug op het afgelopen jaar
Delen:  

Saskia Visser, directeur Bedrijfsopleidingen, blikt in haar blog terug op het afgelopen enerverende jaar. Saskia vertelt: ''Ondanks alle beperkingen blijven we creatief en oplossingsgericht in het vormgeven van onze lessen, het faciliteren van de school als ontmoetingsplek en het inperken van eventuele onderwijsachterstanden. Wat we vooral geleerd hebben is om flexibel en blended onderwijs optimaal te benutten voor structurele verbeteringen in ons onderwijs.'' Lees haar hele blog hier.

Verlenging van de subsidie ''NL Leert Door''
Delen:  

Goed nieuws! De subsidieregeling "NL Leer Door'' is verlengd tot en met 31 december 2021. De subsidie maakt (bijna) kosteloze scholing voor mbo-certificaten voor jou of je medewerker(s) mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Helpende plus (met of zonder stage), Productiemedewerker en Geriatrische revalidatiezorg. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Let op, de inschrijvingen gaan enorm snel, dus wees er snel bij. VOL=VOL.

Start bouw maritieme campus Urk
Delen:  

Samen met de gemeente Urk heeft ROC Friese Poort een overeenkomst getekend voor de aankoop van grond voor de realisatie van een trainingscentrum veiligheid voor de maritieme sector. “Met deze nieuwe campus kunnen wij het opleidingsaanbod verbreden naar een totaalpakket van maritieme kennis en innovatie dat aansluit bij de behoefte van het maritieme bedrijfsleven op Urk”, vertelt Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur van ROC Friese Poort. 

Meld je nu aan voor de online cursus Marcom A
Delen:  

Ben je nog niet in het bezit van het certificaat voor Maritieme Radiocommunicatie voor gebruik van frequentieruimte op zee? Meld je dan nu aan voor de online cursus Marcom A bij ROC Friese Poort en maak het examen in week 19. Je gaat in je eigen tijd circa 20 à 30 uur aan de slag via online zelfstudie. Daarna krijg je praktijk- (operationele vaardigheden) en examentraining.

Maak kennis met het vak docent en instructeur
Delen:  

Overweeg je een nieuwe stap in je carrière en spreekt het onderwijs jou aan? Wil je jouw vakkennis delen met de vakmensen van de toekomst, maar weet je nog niet helemaal of het vak docent of instructeur echt iets voor jou is? Overweeg dan onze nieuwe cursus 'Kennis maken met het vak docent'. Binnen drie uur krijg je antwoord op deze vragen.

Verzorgende IG voor herintreders
Delen:  

Ben jij (oud) verzorgende of ziekenverzorgende en ligt je hart nog steeds in de zorg? Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt een verkort 1-jarig opleidingstraject mbo Verzorgende-IG aan speciaal voor herintreders. Je gaat werken binnen de Zorggroep en hebt 1 dag per week les bij ROC Friese Poort (volwassenenonderwijs).

Speciaal voorschakeltraject voor Helpende bij Z&W
Delen:  

Speciaal voor werkgevers en zij-instromers in zorg en welzijn is het voorschakeltraject voor de mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn ontwikkeld. Dit voorschakeltraject stoomt studenten klaar voor de praktijk en is tegelijkertijd een goede voorbereiding op de mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn. De student volgt twee trajecten en kan na een positief resultaat, doorstromen naar de opleiding Helpende Zorg en Welzijn MBO 2. Deze opleiding kan de student dankzij dit voorschakeltraject mogelijk versneld afronden. Benieuwd naar de voordelen?

Hoe verloopt een diplomering in de coronatijd?
Delen:  

Hoe krijg je in coronatijd je diploma? ROC Friese Poort vestiging Leeuwarden pakte groot uit met een feestelijke diploma drive-in voor de studenten van het volwassenenonderwijs. Meer dan 100 volwassen studenten zorg en welzijn kregen op deze feestelijke manier hun diploma in ontvangst. In maart diplomeerden de eerste studenten Verzorgende-IG die via hun werkgever Talant/Alliade een mbo-opleiding hebben gevolgd. Gelukkig op deze manier toch een feestelijk tintje aan dit bijzondere moment. 

 

Kom jij ook naar het Ontwikkeling Telt Festival?
Delen:  

Zet jij je in voor een Leven Lang Ontwikkelen en/of het verminderen van laaggeletterdheid? Kom dan naar het Ontwikkeling Telt Festival: een driedaags online festival op 20, 21 en 22 april. Ga tijdens dit festival in gesprek over hoe je ervoor kunt zorgen dat iedere volwassene in Nederland over voldoende basisvaardigheden beschikt. Om zelfstandig mee te kunnen doen in onze maatschappij en zich een leven lang te blijven ontwikkelen. Ben jij er ook bij?

 

Leer meer over Digitale Weerbaarheid
Delen:  

Ben jij geïnteresseerd in de digitalisering binnen bedrijven? Dan is het mini-symposium van het practoraat Digitale Weerbaarheid wellicht interessant voor jou! Je leert hier meer over digitale weerbaarheid. Peter Paul Verbeek vertelt over de relatie tussen mens en techniek, experts vertellen over digitale weerbaarheid en studenten en medewerkers uit de praktijk vertellen hoe de digitale weerbaarheid op de werkvloer is. 

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer