Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Maritime Industry Gorinchem
Op Stap Fryslân van start - Er is nog plek
Bijscholing helpenden Mienskipssintrum Leppehiem
Eerste 100 certificaten Woonzorgondersteuner uitgereikt
Winnaars STAR Awards 2019
Vernieuwde werkplaats Werktuigbouwkunde
Eerste Smart Welding Factory skills lab Noorden
Nieuw: Constructie- en Plaattechnoloog
Maritime Industry Gorinchem
Delen:  Bezoek onze stand op 7, 8 of 9 mei op Maritime Industry in Gorinchem, de vakbeurs voor de binnenvaart. De deuren zijn tussen 13.00 en 21.00 uur geopend. Ontmoet de gehele maritieme industrie en vergroot je netwerk. Wij staan samen met leden van het cluster Urk Maritime in stand I112. Je kunt bij ons terecht voor informatie over jouw scholingsmogelijkheden in de maritieme sector! Kom je ook langs? Bestel gratis kaarten met code 71954007.

Op Stap Fryslân van start - Er is nog plek
Delen:  

Zorgorganisatie Patyna, Zorggroep Sint Maarten, Mienskipssintrum Leppehiem en ZuidOostZorg hebben de handen ineen geslagen bij een uniek traject. Kandidaten worden klaargestoomd voor een baan in de zorg op niveau 1 of 2. Dit gebeurt via een speciale interne opleiding op mbo-niveau verzorgd door ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op verschillende locaties. Het doel is om de zorg in verpleeghuizen te verbeteren en meer tijd en aandacht voor de bewoners te creëren. Lees meer over het project Op Stap Fryslân.

Bijscholing helpenden Mienskipssintrum Leppehiem
Delen:  
Eerste informatiebijeenkomst keuzedeel Helpende plus op 17-4-2019

In september starten 15 medewerkers van Mienskipssintrum Leppehiem met het keuzedeel Helpende plus. Met de vele veranderingen in de zorg hebben de medewerkers extra scholing nodig om te voldoen aan de zorgvraag die steeds complexer wordt. Met het certificaat zijn de ze breder inzetbaar in de zorg en bevoegd en bekwaam om bepaalde verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Op 17 april was de eerste informatiebijeenkomst. Wil je meer weten over onze scholingstrajecten op maat? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs.

Eerste 100 certificaten Woonzorgondersteuner uitgereikt
Delen:  

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft extra gelden beschikbaar gesteld om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg en het welzijn van ouderen in verpleeghuizen in Nederland verder te verbeteren. Dankzij deze extra gelden kon Noorderbreedte een groot aantal nieuwe medewerkers werven en aannemen voor de nieuwe functie woonzorgondersteuner. De eerste 100 nieuwe medewerkers hebben het scholingstraject woonzorgondersteuner afgerond en ontvingen 8 april hun certificaat. Ze hebben nu voldoende handvatten om officieel aan de slag te gaan. Op 9 mei ontvangt de tweede groep van circa 80 medewerkers het certificaat. Lees meer

Winnaars STAR Awards 2019
Delen:  

Op 8 april organiseerde ROC Friese Poort de STAR Awards 2019 in Stadsschouwburg De Harmonie. De STAR Awards is de jaarlijkse verkiezing voor uitblinkende studenten, docenten en stagebedrijven. Pip Pellens maakte tijdens de feestelijke uitreiking de winnaars bekend:

Patyna, Marcel van der Meulen Beste stagebedrijf/-begeleider
• Agnes Abma Beste docent
• Linh Ngo Student met een uitblinkende stage  
• Start-up Mooie Tafel Uitstekend project
• Nigel de Boer, Natalie Rook en Esmée Visser    Bijzonder verhaal

Van harte gefeliciteerd!

Vernieuwde werkplaats Werktuigbouwkunde
Delen:  

De werkplaats Werktuigbouwkunde van ROC Friese Poort in Sneek is vernieuwd. De nieuwe lasrobot, een waterstraalsnijder en de drie lassimulatoren werden tijdens de opening op 22 maart door de vestigingsdirecteur, Wietse Schuitema, onthuld. Met deze nieuwe machines behouden we de aansluiting met het werkveld. Ook nam Mark Peters van IJsseltechnologie de aanwezigen tijdens een inspiratiesessie mee in de wereld van Smart Industry. Smart Industry gaat over hoe je met ICT-toepassingen de techniek verbetert en slimmer maakt. "Door de technologie te omarmen, de juiste opleidingen én motivatie, ontstaan er mooie banen voor de toekomst".

 

Eerste Smart Welding Factory skills lab Noorden
Delen:  

Het Smart Welding Factory skills lab bij ROC Friese Poort in Drachten is de eerste in het Noorden. Het Fieldlab Smart Welding Factory is een initiatief van LAC. Het project heeft als doel om door middel van onderzoek en ontwikkeling kleine series en enkele stuks productie met lasrobots zonder afkeur te realiseren. Het skills lab verrijkt opleiding en aansluiting op de arbeidsmarkt. ROC Friese Poort ontwikkelt diverse bijscholingsmogelijkheden op het gebied van industrieel lassen met robots voor medewerkers van metaalconstructiebedrijven. Lees ook het artikel 'De verbindende factor' dat onlangs in Ondernemend Friesland verscheen. Wil je meer weten over het skills lab of scholingsmogelijkheden? Neem dan contact op met Christa van der Veer, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

 

Nieuw: Constructie- en Plaattechnoloog
Delen:  

In september 2019 start ROC Friese Poort met de tweejarige mbo-opleiding Constructie- en Plaattechnoloog niveau 4 voor volwassenen. Deze opleiding gaat verder waar de opleidingen Allround constructiewerker, Allround plaatwerker en Allround lasser ophouden. Deze opleiding zorgt voor verdieping waarbij meer geleerd wordt over de diverse machines, materiaaleigenschappen en men wordt opgeleid tot specialist op de werkvloer. Intakegesprek aanvragen.

Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer