Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Top 5 beste ROC 2019!
Topopleidingen volwassenenonderwijs
Open Dagen 25 en 26 januari
Diplomering Eerst Verantwoordelijk Verzorgende
Fiscale scholingsaftrek blijft in 2019 bestaan
Zorg jij voor een perfect productieproces
Top 5 beste ROC 2019!
Delen:  

ROC Friese Poort staat in de top vijf van de vandaag verschenen Keuzegids Mbo 2019. De school stijgt 12 plaatsen in de ranglijst. In Friesland en Flevoland scoort ROC Friese Poort het hoogst. Bij de grotere ROC’s met meer dan 10.000 studenten, scoort de school landelijk het hoogst. De belangrijkste reden voor de stijging is de toename van de studenttevredenheid in de JOB-monitor. Ook bij de studieprestaties scoort ROC Friese Poort landelijk goed met een derde plek. Het aantal uitvallers is lager en het aantal studenten dat een diploma haalt hoger dan het landelijk gemiddelde. Volgens de Keuzegids waarderen studenten vooral de lessen, het leren, het contact met docenten en de begeleiding bij ROC Friese Poort. Zes opleidingen krijgen het predicaat Topopleiding 2019.

Topopleidingen volwassenenonderwijs
Delen:  

Drie volwassenenopleidingen van ROC Friese Poort krijgen het predicaat “Topopleiding 2019” in de keuzegids. Het gaat om opleidingen in het vakgebied Economie en Ondernemen. Deze opleidingen kregen een beoordeling van 75 punten of hoger. Dit zijn de topopleidingen:

De Keuzegids Mbo is de onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle mbo-opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De gids komt 1 keer per jaar uit.Open Dagen 25 en 26 januari
Delen:  

Ben je 21 jaar of ouder en wil jij een (mbo-)opleiding volgen? Bijvoorbeeld omdat je na je vooropleiding bent gaan werken en nu alsnog een opleiding wilt volgen. Of wil je nu de opleiding afmaken die je ooit bent begonnen? We geven hier tijdens onze Open Dagen graag meer informatie over. Bij ROC Friese Poort kun je als volwassene opleidingen, trainingen en cursussen volgen. Op vrijdag 25 januari ben je tussen 14.00 uur en 21.00 uur van harte welkom op onze vestigingen in Drachten, Emmeloord, Leeuwarden en Sneek. En op zaterdag 26 januari ben je tussen 9.30 uur en 13.00 uur van harte welkom op onze vestigingen in Drachten, Leeuwarden, Sneek en op Urk.  

Diplomering Eerst Verantwoordelijk Verzorgende
Delen:  

Dinsdag 18 december heeft een groep van 16 deelnemers van Zorggroep Hof en Hiem het diploma Eerst Verantwoordelijke Verzorgende in ontvangst mogen nemen. De groep, bestaande uit persoonlijk begeleiders, is in maart 2018 gestart met de opleiding. Uit de evaluatie van de deelnemers komt naar voren dat ze deze opleiding unaniem aanbevelen bij collega's. Lees meer over de landelijk erkende opleiding Eerst Verantwoordelijke Verzorgende.Fiscale scholingsaftrek blijft in 2019 bestaan
Delen:  

De fiscale studieaftrek blijft toch in 2019 nog bestaan. Je kunt dus ook in 2019 je studiekosten nog aftrekken bij je belastingaangifte. Overweeg jij om een cursus of opleiding te volgen en betaal jij dit zelf? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om in 2019 met een opleiding te starten (en te bekostigen), gezien de intentie van het kabinet om de fiscale aftrek van scholingsuitgaven te vervangen door een individuele leerrekening. Lees meer over de fiscale scholingsaftrek.

Zorg jij voor een perfect productieproces
Delen:  

Hou je van techniek en je vindt het interessant om te weten hoe de machines werken? En wil je er voor zorgen dat het productieproces in een fabriek goed verloopt? Dan is de mbo-opleiding Operator A niveau 2 of Operator B niveau 3 echt iets voor jou. Wil jij diverse ingewikkelde apparaten, machines en installaties bedienen? Grijp je in of stuur je bij als er iets dreigt mis te gaan? En wil jij leidinggeven aan een team operators? Dan is de mbo-opleiding Operator C niveau 4 echt iets voor jou.

 Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer