Homepage Contact Direct aanmelden Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Wil je een opleiding volgen? Maar weet je nog niet welke?

Lees dan meer in deze special over de Studiekeuzeweken.

Attendeer ook je collega's en/of medewerkers op de Studiekeuzeweken.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Studiekeuzeweken
Wat kun je verwachten?
Jezelf verder ontwikkelen
Gratis adviesgesprek
Begeleiding
Laat je inspireren door ervaringen van anderen
Een opleiding volgen bij je werkgever
Betere werksfeer na maatwerk cursus
Van de bouw naar de zorg
Tips voor een switch
Topopleidingen Mbo keuzegids 2021
De arbeidsmarktpositie van mbo'ers
Noteer 2 en 16 februari alvast in je agenda
Studiekeuzeweken
Delen:  

Wil jij als volwassene een opleiding of cursus volgen? Bij ROC Friese Poort vind je opleidingen en cursussen in heel veel verschillende richtingen. Wij gaan je helpen een opleiding of cursus te kiezen die past bij jouw talent en passie. We organiseren daarom vanaf 1 februari de Studiekeuzeweken. Je kunt bij ons terecht voor om- en bijscholing in diverse richtingen. Je kunt kiezen voor een mbo-opleiding, een brancheopleiding, een cursus, training of voor een traject op maat. Wij adviseren en helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, natuurlijk geheel vrijblijvend.
Wat kun je verwachten?
Delen:  
ONLINE VOORLICHTINGEN
Vanuit je eigen huis, achter je computer, telefoon of tablet: je kunt online kennismaken met onze school en je oriënteren op een opleiding of cursus. We organiseren verschillende (online) activiteiten zodat je een goed beeld van onze opleidingen en cursussen krijgt en om je te helpen bij het maken van je keuze.
PERSOONLIJKE CONTACTMOMENTEN
Hoe is het contact met medestudenten en docenten? Kan ik mijn opleiding combineren met mijn baan? Moet ik zelf een stage zoeken? En welke extra’s biedt ROC Friese Poort? Onze collega's zitten klaar om je alles te vertellen over onze opleidingen en cursussen. En gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.
Jezelf verder ontwikkelen
Delen:  

Wil je aantrekkelijker worden voor de arbeidsmarkt? Wil je een ander vakgebied leren om te kunnen doen waar je gelukkig van wordt? Of wil je je eigen financiële positie versterken? Er is binnen het volwassenenonderwijs altijd een traject dat op jouw doel en wensen aansluit.

Gratis adviesgesprek
Delen:  

Weet je al wat je wilt en welke opleiding daarbij past? Of vind je het lastig een keuze te maken en ben je misschien onzeker over je eigen kunnen? ROC Friese Poort adviseert je welke opleiding of cursus aansluit op jouw behoefte, welk opleidingsniveau bij jou past en of je dankzij vrijstellingen kunt versnellen.

Begeleiding
Delen:  

Weer naar school gaan, kan best spannend zijn. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze als bij de begeleiding gedurende je opleiding.

Laat je inspireren door ervaringen van anderen
Delen:  

Laat je inspireren door collega's, familie of andere mensen in je netwerk die al een opleiding volg(d)en. Vraag eens om je heen naar scholingservaringen. Zou het ook iets voor jou kunnen zijn? En lees de ervaringen van onze studenten uit het volwassenenonderwijs:

Een opleiding volgen bij je werkgever
Delen:  

"Ik merk dat mijn studie ontzettend veel bijdraagt aan wat ik in de praktijk doe’’ vertelt Yvonne Peelen. Yvonne is zij-instromer in de zorg en zit momenteel in de tweede lichting van het Coloriet College. Ze volgt de opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG. Je begeleidt cliënten van alle leeftijden die het niet lukt om zelfstandig te leven. Je helpt bij de medische zorg, persoonlijke verzorging, huishouden en dagbesteding. En je onderneemt activiteiten. Met jouw hulp kunnen mensen zichzelf beter redden. Lees haar hele verhaal: Een opleiding volgen bij je werkgever

Betere werksfeer na maatwerk cursus
Delen:  

De medewerkers van Kramer Fish volgden een cursus op maat ‘leidinggeven middenkader’ waarbij losse componenten van mbo-opleiding Leidinggevende team/afdeling/project aan de orde kwamen. Productiemanager Kramer Fish: "Deze cursus heeft echt geholpen. Onze leidinggevenden communiceren beter en geven nu ook echt leiding. De werksfeer is hierdoor ook een stuk beter geworden.’’ 

Van de bouw naar de zorg
Delen:  

Je moet het maar durven. Na 25 jaar in de bouw, je baan opzeggen en de overstap maken naar de compleet andere wereld van de zorg. “Ik heb mezelf een hele dikke schop onder de kont gegeven”, zegt Rients van Dijk over zijn switch, “en ik heb nog geen dag spijt gehad." Rients volgt als zij-instromer via Alliade een mbo-traject Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Lees zijn hele verhaal: Van de bouw naar de zorg

Tips voor een switch
Delen:  

We hebben een aantal tips voor een switch op een rijtje gezet. Wat komt er op je af? Welke opleiding of richting past bij je? Hoe anders is het volgen van een opleiding nu in vergelijking met vroeger? Kom je in aanmerking voor een financiële compensatie?

Topopleidingen Mbo keuzegids 2021
Delen:  

In de op 14 januari verschenen Keuzegids Mbo 2021 hebben negentien opleidingen van ROC Friese Poort het predicaat Topopleiding 2021 gekregen. In de totale lijst van ROC’s bekleedt ROC Friese Poort de tweede plaats van grote ROC’s in Nederland. De volgende opleidingen in het volwassenenonderwijs krijgen het predicaat Topopleiding 2021:

De arbeidsmarktpositie van mbo'ers
Delen:  

Hoe snel je een baan vindt na het afronden van je mbo-opleiding, verschilt sterk per opleidingstype, leerweg en niveau. Ook de manier waarop je positie op de arbeidsmarkt zich verder ontwikkelt, verschilt. Dit blijkt uit onderzoek van het UWV, we hebben een aantal conclusies uitgelicht.

Noteer 2 en 16 februari alvast in je agenda
Delen:  
ONLINE BANENMARKT LINKEDIN
Ben jij op zoek naar werk? Of heb je een vacature en ben je op zoek naar een geschikte kandidaat? Ga dan met elkaar in gesprek op de Online Banenmarkt op dinsdag 2 februari van 10.00 - 13.00 uur op LinkedIn. Hét alternatief nu de fysieke banenmarkten niet door kunnen gaan. Mis het niet en meld je aan bij de LinkedIn-groep Online Banenmarkt Friesland van Fryslân Werkt! of de besloten LinkedIn-groep Online Banenmarkt Flevoland van Werkbedrijf Lelystad.
DIGITALE WEERBAARHEID IN DE BEROEPSCONTEXT
Dinsdag 16 februari organiseert het practoraat Digitale Weerbaarheid online het mini-symposium Digitale Weerbaarheid in de beroepscontext. Onder leiding van dagvoorzitter Riemie Zuiderveld behandelen we verschillende thema’s als Digitale Veiligheid, Digitale Soevereiniteit, Digitale Gezondheid en Digitale Weerbaarheid in Zorg en Welzijn en Veiligheidsberoepen. Ook is er een panelgesprek met experts, onder andere Job van ’t Veer, Joyce Kerstens, Jeroen de Boer, Jeroen de Jong en Marscha Hartman-van der Laan. Meld je hier aan!
Homepage Inschrijven Voorwaarden Disclaimer